• DOLAR 32.565
  • EURO 35.038
  • ALTIN 2449.12
  • ...
AÖL Sınavında CHP propagandası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

7-8 Ocak tarihlerinde yapılan Açık Öğretim Lisesi /Mesleki Açık Öğretim Lisesi 2016/2017 Öğretim yılı 1'inci dönem sınavlarındaki kimi sorular, CHP propagandası yapıldığı izlenimini doğurdu.

Bir milyondan fazla öğrencinin okuduğu Açık Öğretim Liselerinin geçtiğimiz hafta sonu düzenlenen 1'inci dönem sonu sınavlarında çıkan bazı sorular; kim kime ne mesaj vermek istiyor sorusunu akıllara getirirdi.

Söz konusu soruların birinde, "Oylarınızı Atatürk ve İnönü'nün başkanlık yaptığı partiye veriniz!" denilerek, "Yukarıdaki afiş hangi partiye ait olabilir?" diye sorulduğu ve cevap şıklarında da "A)Anavatan Partisine B)Demokrat Partiye C)Cumhuriyet Halk Partisine D)Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisine" yer verildiği görüldü.

Sınavda sorulan dikkat çekici bir diğer soru da ise;  

"Halk ne istiyorsa, o doğrudur." anlayışı demokratik görülebilir ancak bu görünüm tehlikeli bir tiranlık potansiyeli taşımaktadır. Halkın genel isteği, içeriği belirsiz bir kavramdır ve pekala halk yöneticiler tarafından yapay biçimde yönlendirilebilir. Ayrıca buradan yola çıkarak güçler ayrılığı ilkesini reddetmek, yönetim güçlerinin tümünü bir grup ya da kurula teslim etmek anlamına gelir.

Bu parçada aşağıdakilerden hangisi dile getirilmektedir?

A)Halk egemenliğinin gerçek amacından saptırılabilmesinin tehlikeli olacağı

B)Yurttaşların haklarının yanı sıra birtakım ödevlerinin de bulunduğu

C)Yöneticilerin seçimle iş başına gelmesinin önemi

D)Yöneticilerin egemenliği kullanma hakkının sınırsız olması gerektiği

E)İnsanın doğası gereği bencil olduğu

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından organize edilen Açık Öğretim Lisesi Sınavlarında çıkan bu sorular ile ne tür bir algı oluşturulmak istendiği, kimin kimlere mesaj verdiği soruları akıllara gelirken, söz konusu olayla ilgili ne gibi adımların atılacağı ise merakla bekleniyor. (Fırat Arslan - İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir