• DOLAR 32.333
  • EURO 35.075
  • ALTIN 2293.713
  • ...
`Başarı Ellerimizde Projesi` eylem planı toplantısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin, şube müdürleriyle birlikte “Başarı Ellerimizde Projesi” eylem planının tanıtımı için basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Burada konuşan Engin, proje kapsamında 8 ilçede toplam 2 bin 343 öğrenci ve 500 öğretmene yönelik anket çalışması yapıldığını belirtti.

Engin, "İlimizdeki eğitim sorunlarının neler olduğu ve eğitimle ilgili sorular soruldu. Burada akademisyenler, yöneticiler, öğretmenler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, basın mensupları, imamlar, muhtarlar ve velilerle yani hitap edebildiğimiz bütün kesimlerle çalışmalar yapıldı. Yirmiye yakın odak çalışması yapıldı. Eğitimimizle ilgili problemlerimiz ve çözüm önerilerine yönelik birebir çalışmalar yapıldı." dedi.

Projenin amacının eğitim konusunda başarısız noktaları tespit edip, çözüm önerileri geliştirmek olduğunu dile getiren Engin, sözlerine şöyle devam etti: "Eğitimde hedeflerimize ulaşmak amaçlı somut, sayısal verilere dayanarak adım atmak istedik ve bu projemizi yaptık. İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bize yön vermesi için bir çalışma yaptık. Temel amacımız Bingöl'de bu alanda yapacağımız çalışmalarla alakalı olarak bir eğitim birlikteliği sağlamaktır."

Öğrencilerin başarı düzeyini farklı yönleriyle incelemek istediklerine değinen Engin, "Projenin genel amacı Bingöl'de eğitimdeki başarı düzeyinin farklı yönleriyle incelenmesi ve sorunlu alanlara yönelik uygun çözüm önerilerinin geliştirilmesi ile başarı düzeyinin arttırılmasıdır. Özel amacı ise ilimizde ortaokul ve lise öğrencilerinin başarısızlık nedenlerinin çok yönlü olarak araştırılması, çözüm önerilerinin geliştirilmesi, bunların eylem planına dönüştürülmesi ve ilin milli eğitim uygulamalarına yön veren kesimi için bir rehber oluşturulmasıdır. Öğrenci ailelerinin okuryazar durumları ile ilgili yapılan anketlerde öğrencilerin yüzde 37'sinin annesi ve yüzde sekizinin babasının okuryazar olmadığı sonucu ortaya çıktı." ifadelerini kullandı.

Engin, öğretmen ve öğrencilerin sorunlarına yönelik anketlere değinerek, "Öğretmenlerle yapılan görüşme ve yapılan anketlerde yüksek sirkülasyon, bireysel yetkinliklerde noksanlık ve performans düşüklüğü, akademik çalışmalarda yetersizlik ön plana çıktı. Öğrencilerle yapılan görüşmelerde ise davranış sorunları, ders çalışma yetersizlikleri, yetkinlik noksanlıkları, psikolojik sorunlar ve rehabilitasyon sorunu olduğu tespit edildi." şeklinde konuştu.

Proje kapsamında hazırlanan eylem planına ilişkin Engin, "Mevcut eğitim sorunlarının çözümü için yapılması gereken çalışmaların bir kısmı İl Milli Eğitim Müdürlüğü imkânları ile gerçekleştirilebilecek, bir kısmı Valilik koordinasyonu ve müdahalesini gerektirecektir. Genel olarak değerlendirildiğinde sorunların büyük bölümünün İl Milli Eğitim Müdürlüğünün sonuç odaklı, kararlı ve pratik tedbirlerle çözülebileceği anlaşılmaktadır. Ancak sorunların sayıca küçük bölümünün çözümünün büyük işleri ve uzun süreçleri gerektireceği açıktır. Kısa vadede sonuç verecek ve bu nedenle eylem planının icraatçılarına moral ve motivasyon kazandıracak tedbirlerin hızlı şekilde alınması yerinde ve faydalı olacaktır." dedi. (Nihat Kanat-İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir