• DOLAR 32.218
  • EURO 34.763
  • ALTIN 2455.075
  • ...
"Müslümanlar Peygamberin hayatını iyi bilmeli"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu’nun bu yıl altıncısını düzenleyeceği Kutlu Doğum Siyer Sınavı (KDSS) için yapılan hazırlıklar hakkında bilgi veren Peygamber Sevdalıları Platformu Muş İl Koordinatörü Hamit Akşi, Müslümanların Peygamberin hayatını kendi hayatlarından daha iyi bilmeleri gerektiğini söyledi.

Muş’un Caddelerini bastırdıkları bin afişle donattıklarını belirten Akşi, “Hakikaten dünya üzerindeki bu zulmün bitmesi, Müslüman beldelerdeki kanın dökülmesi, Müslümanlar ve gayr-ı Müslimlerin bunlara seyirci kalması Peygamberin hayatının bilinmemesinden kaynaklanıyor. Müslümanların berbat bir durumda olmalarının temel sebebi İslam’ı bilmeyip ondan uzak kalmalarından kaynaklanıyor. Hamdolsun biz de insanların Peygamberi tanımaları için her sene siyer sınavı yapmaktayız. Bu seneki sloganlarımız, ‘O’nu oku, O’nu yaşa’ ve ‘Peygamberi okuyun O’nu yaşayın’ şeklindedir.” İfadelerini kullandı.

Sınavın 4 kategoriden oluştuğunu belirten Akşi, Peygamberi bilmek isteyenlerin O’nu okumaları gerektiğini vurgulayarak, “Siyer Sınavımız 4 kategoriden oluşmaktadır. Birinci kategoride 4. ve 5. sınıflar, ikinci kategoride 6, 7 ve 8. sınıflar, üçüncü kategoride 9, 10, 11 ve 12. sınıflar yarışacaklardır. Dördüncü kategoride ise yetişkinler dediğimiz 18 yaş ve üstündekiler yarışacaklardır. Biz Peygamberi bilmek istiyorsak, O’nun hayatını okuyup bilmemiz gerekir. Bir Müslümanın kendisi ve ailesinin hayatından daha çok Peygamberin hayatını bilmesi gerekir. Bu teşvikle bu senede yine siyer sınavı yapacağız. Tabi ki teşvik amaçlı ödüllerimiz de bulunmaktadır.” şeklinde konuştu. (Ayetullah Tarhan-İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir