• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.464
  • ...
`Ümmetin sorunları ancak Muhammedi mesajla çözüme kavuşur`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siyer sınavlarıyla özellikle genç nesle Muhammedî mesajı aktarmayı hedeflediklerini belirten Peygamber Sevdalıları Platformu Adana Koordinatörlüğü, Müslümanların kurtuluşunun ancak bu mesaja tabi olmakla mümkün olduğuna dikkat çekti. 

Peygamber Sevdalıları Platformunun  bu yılki siyer sınavı, "O`nu Oku, O`nu Yaşa" temasıyla düzenlenecek. Türkiye genelinde 7`den 70`e kadın-erkek on binlerce kişinin katılacağı sınav, 29 Ocak 2017 tarihinde gerçekleştirilecek.

Siyer sınavına kayıt için başvuranların sayısının geçen yıla oranla iki katına ulaştığını ifade eden Peygamber Sevdalıları Platformu Adana Sözcüsü İsa Emre, özellikle gençlerin yoğun ilgisinin kendilerini sevindirdiğini söyledi.  

 “Öğrenci kardeşlerimizin sınav kayıtlarına yoğun teveccühü var”

Gerçekleşecek siyer sınavıyla ilgili bilgilendirmede bulunan Emre, “Peygamber Sevdalıları Platformu olarak bu yıl Kutlu Doğum Siyer Sınavı`nın altıncısını gerçekleştireceğiz. Adana İl Koordinatörlüğü olarak da sınav için gerekli tüm başvuruları yaptık. Hazırlıklarımızla birlikte kayıtlarımız da devam ediyor. Kayıtlarımızın son 10 gününe girdik. İnşallah Adana`da 7 ayrı merkezde sınavımızı gerçekleştireceğiz. Kayıtlarımızda geçen yıla nazaran yüzde yüz artış gözledik. Adanalıların özellikle de öğrenci kardeşlerimizin sınav kayıtlarına yoğun teveccühü söz konusu. İnşallah bu sayı önümüzdeki senelerde de katlanarak artacaktır. Geçen yıl Türkiye genelinde 100 bin civarında bir katılım olmuştu. İnşallah bu yıl daha yoğun katılım bekliyoruz.” dedi.

Her yıl 3 kategoride yapılan siyer sınavının bu yıl 4 farklı kategoride düzenleneceğini belirten Emre, sınav için tema olarak da  “O`nu Oku, O`nu Yaşa” sloganının belirlendiğini kaydetti.

 “Muhammedî mesajın yayılması için siyer sınavları bir vesiledir”

Siyer sınavlarını düzenlemedeki en büyük amaçlarının, Peygamberin (sav) hayatının okunup ondaki güzel ahlakın insanımızca hayatlarına tatbik edilmesine vesile olmak olduğunu dile getiren Emre,  “İnşallah bu faaliyetlerimizin bu noktada bir nebze de olsa bir boşluğu doldurduğuna inanıyoruz.  Siyer kitaplarını bir mağazaya benzetecek olursak; nasıl ki bir mağazaya girersiniz ve bir şeyler alırsanız, bizim de o kutlu insanın hayatından alacağımız çok şeyler var. Gerek söylem noktasında ve gerek eylem noktasında, gerekse de ahlaki noktada O`nun örnek hayatından alacağımız çok şeyler var. Bu bağlamda siyer sınavları birer vesiledir.” diye konuştu.

Ümmetin sıkıntılı bir dönem içerisinde olduğuna  dikkat  çeken Emre, “Hem ferdi hem ailevi hem de toplumsal olarak bu sıkıntılardan kurtulmanın yegane çaresi Hazreti Peygamberi anlamak ve O`nun hayatını hayatımıza tatbik etmekten geçiyor. Bundan dolayı Peygamber Sevdalıları Platformu olarak diyoruz ki: ‘O`nu Oku O`nu Yaşa`. O`nu okuyalım, okuduğumuzu hayatımıza tatbik edelim, O`nun yol göstericiliğinde yaşayalım.” dedi.

Peygamber Efendimizin hayatını okuyan batılı düşünürlerden George Bernard Shaw`ın “İnsanlığın sorunlarının üst üste yığılarak nerdeyse çözülmez hal aldığı günümüzde, Hz. Muhammed`e her zamankinden daha fazla muhtacız. Eğer O aramızda olsaydı bütün bunları oturup bir fincan kahve içme rahatlığı ile çözerdi” şeklindeki sözlerine atıf yapan Emre,  “Gerçekten de Peygamber Efendimiz yaşadığı dönemde insanlığın içinde bulunduğu sorunları bir kahve içme rahatlığında çözmüştür. Bugün de ümmet olarak içinde bulunduğumuz bütün problemler, biz eğer O`nun hayatını hayatımıza aktarırsak bunların kolayca çözüldüğünü göreceğiz. Bundan dolayıdır ki  ‘O`nu Oku O`nu Yaşa` diyoruz.” diye belirtti. (İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir