• DOLAR 32.451
  • EURO 34.795
  • ALTIN 2440.144
  • ...
Kamuoyundan İncirlik talebi  KAPATIN GiTSiN!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

■ RUHULLAH ŞAYIK- AHMET KÖLGE / DOĞRUHABER

Bu hafta Bakanlar Kurulu gündeminde olmamasına rağmen bazı bakanlar tarafından İncirlik Üssü`nün kapatılması yönündeki talepleri kamuoyunda da konuşulmaya başlandı. Bazı bakanlar özellikle Amerika`nın İncirlik`e yerleşmesinin ardından Türkiye`deki terör eylemlerinin arttığına dikkati çekerek, İncilik Üssü`nün kapatılmasını yüksek perdeden dile getiriyor. Kamuoyunda özellikle başarısız 15 Temmuz darbe girişiminin arkasındaki en büyük güç olarak görülen ABD ve konuşlandığı İncirlik Üssü ile ilgili rahatsızlıklar gözle görülür derecede arttı.  Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, halkın “ABD`yi İncirlik Üssü`nde niye tutuyorsunuz?” diye sorgulamaya başladığını ifade ederken, Mili Savunma Bakanı Fikri Işık da ABD`nin tavırlarının Türkiye içinde İncirlik`in sorgulanmasına neden olduğunu söylemesi yaşanan rahatsızlıkları gün yüzüne çıkardı.

Bakanlar Kurulu toplantısında da birçok bakan`ın “O zaman bizde İncirlik Üssü`nü kapatalım” şeklinde görüş belirttiği de basına sızan bilgiler arasında yer alıyor.

IŞIK: İNCİRLİK SORGULANIYOR

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Fırat Kalkanı Harekâtı kapsamında yürütülen “el Bâb operasyonuna” ABD öncülüğündeki koalisyonun destek vermemesinin “düşündürücü” olduğunu söyledi. Işık, bu durumun Türkiye içinde İncirlik`in sorgulanmasına neden olduğunu ifade etti. Ankara`da üretimi tamamlanan 19`uncu “T-129 ATAK Helikopteri``nin birliğine uğurlanması töreninde konuşan Işık, “Umuyoruz ki, NATO`da uzun yıllar birlikte olduğumuz ülkelerin, başta ABD olmak üzere bütün koalisyon güçleri, Türkiye`nin Fırat Kalkanı Harekâtı`nda ihtiyaç duyduğu hava desteği ve diğer desteği verir. Bu noktada gereken adım daha fazla gecikmeden atılmış olur. Bu, tabii ki Türkiye içerisinde de İncirlik`in de sorgulanmasına sebep oluyor. Ancak bizim uzun dönemli bir ittifak ilişkimiz var, sorunlarımızı oturarak, konuşarak çözmek durumundayız. Bu konuyla ilgili de gerek askerden askere, gerekse sivilden sivile görüşmelerimiz sürüyor. Ümit ederiz ki başta ABD olmak üzere bütün koalisyon güçleri, Türkiye`nin Fırat Kalkanı Harekâtı`nda ihtiyaç duyduğu hava desteği ve diğer desteği verir. Bu noktada gereken adım daha fazla gecikmeden atılmış olur.” şeklinde konuştu.

ÇAVUŞOĞLU: HALK, ‘ABD`Yİ İNCİRLİK`TE NİYE TUTUYORSUNUZ?` DİYE SORUYOR

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, halkın “ABD`yi İncirlik Üssü`nde niye tutuyorsunuz?” diye sorduğunu söyledi. Çavuşoğlu, ABD ile güven bunalımı yaşandığını belirtti. Anadolu Ajansı`nın ‘Editör Masası`na konuk olan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD`nin Türkiye için çok önemli bir müttefik olduğunu ifade etti. ABD ile Türkiye`nin her alanda işbirliği içinde olduğunun altını çizen Çavuşoğlu, “Ama bir gerçek var şu anda, güven bunalımı. El Bab`da hava desteği göremedik. Halkımız ‘İncirlik Üssü`nde niye tutuyorsunuz?` diye soruyor” dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir