• DOLAR 32.457
  • EURO 34.864
  • ALTIN 2448.182
  • ...
Başbakan`dan Liderler Suikast Uyarısı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Enes Durmaz- İSTANBUL

Türkiye`nin Batı ve Amerika`ya rağmen gerçekleştirdiği Fırat Kalkanı operasyonu, Suriye`de Rusya ile birlikte ateşkesin sağlanması gibi gelişmeler ülkeyi derin odakların ve gizli servislerin saldırılarına maruz bıraktı.

Kayseri, İstanbul Beşiktaş ve son olarak da gece kulübü saldırısı Türkiye`nin ne kadar hassas bir dönemden geçtiğini ortaya koyuyor. Daha sansasyonel suikastların gerçekleştirilebileceği hususunda alınan istihbaratlar hükümeti harekete geçirdi.

Başbakan Binali Yıldırım`ın Kılıçdaroğlu`nu Ortaköy saldırısı öncesi, bir suikasta karşı uyardığı ortaya çıktı. Sonra da kendisine zırhlı bir araç teklif edildiği ve onun da bunu kabul ettiği öğrenildi. Aynı uyarının Bahçeli`ye de yapıldığı ancak Bahçeli`nin zırhlı araç teklifini kabul etmediği öğrenildi.

SUİKAST İDDİALARINI DOĞRULADI

Bahçeli, kendisi ve Kılıçdaroğlu'na suikast ihbarı iddiasıyla ilgili şöyle konuştu: "Basın yoluyla Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na suikast ihbarlarının yoğunlaştığına dair bilgiler gelmiştir. Herkes inandığı yolda kararlı bir şekilde ilerleyecektir. Kemal Kılıçdaroğlu'nun da aynı şekilde yapacağını düşünüyorum. Bizim koruma sayımız şu an sabit. Yeni bir talepte de bulunmuyoruz. Bizim arabalarımızda zırh yoktur. Hükümetin liderlere bir zırhlı araç vereceğine dair bilgiler ulaşmıştır. Ben şahsen bizim böyle bir talebimiz olmadığını, bundan vazgeçmelerini kendilerine salık verdim”

Liderler toplantısı olabilir mi sorularına karşılık Bahçeli, “Liderler hep bir araya geliyorlar. Sık sık bir araya gelmekle terör önlenmez. Alınan kararları sonuna kadar takip etmekle terör önlenir." Şeklinde cevap verdi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir