• DOLAR 32.569
  • EURO 34.861
  • ALTIN 2433.933
  • ...
BU GEMiYi  DELDİRTMEYECEĞİZ!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MEHMET SAİT ÖZCAN / DOĞRUHABER

İstanbul Beşiktaş`ta bir gece kulübüne saldırı sonrası onlarca dünya ülkesi kınama mesajı yayınlarken özellikle batılı ülkelerin tavrı ve yine batılı medyanın Türkiye`yi kaosun merkezi gibi yansıtma çabaları şaşırtmadı. Suriye ve Irak`ta yaşanan savaş ve çatışmanın Türkiye`ye sıçraması için el ovuşturan batılı şer güçler, tertiplenen son gece kulübü saldırısının yansımalarını da Türkiye`nin büyük bir kaosa doğru sürüklendiği şeklinde yorumladı.

YAPICIOĞLU: AYNI GEMİDEYİZ, GEMİYİ DELDİRTMEYECEĞİZ

Gece kulübü saldırısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Yıldırım ve muhalefet partileri yayınladıkları bildirilerle en sert şekilde saldırıyı kınarken dikkat çekici bir açıklama da HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu`ndan geldi. HÜDA PAR Genel merkezinin yayınladığı bildiride son saldırıyla birlikte Türkiye`nin kapsamlı bir saldırı altında olduğu belirtilirken, HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Twiter`da #oyunagelmiyoruz tagıyla yayınladığı mesajında, “Aynı gemideyiz. Gemiyi delerseniz sizinle birlikte biz de batacağız. Gemiyi deldirtmeyeceğiz. Delmeye çalışanlara inat” diyerek Türkiye`de kaos oluşturmak isteyen şer güçlere çattı. Yapıcıoğlu`nun sosyal medyadan paylaştığı birlik mesajı, birçok kesimden büyük beğeni topladı.

DAİLY TELEGRAPH: “TÜRKİYE AVRUPA`NIN HASTA ADAMINA MI DÖNÜŞÜYOR?”

İngiliz Daily Telegraph gazetesi yazarı tarihçi akademisyen Mark Almond, İstanbul`da Beşiktaş`taki gece kulübüne düzenlenen saldırı üzerinden Türkiye`yi baskıcı, diktatöryel ve sözde “terör örgütleri”ne destek vermekle suçlayarak “Türkiye Avrupa`nın hasta adamına mı dönüşüyor?” dedi. Almond, “Türkiye Avrupa`nın yanı başındaki hasta adama mı dönüşüyor? Suriye`deki radikal cihatçıların Taliban benzeri bir tehdit yarattığı bir Pakistan örneğine mi benzemeye başladı? Maalesef on yıllarca bölgede model ülke olarak gösterilen Türkiye, önünü Pakistan`ın açtığı yoldan yokuş aşağı ilerliyor. Türkiye`nin acıları dinmeyecek gibi duruyor.” diye yazdı. Yazısında Türkiye`yi değerlendirmeye devam eden İngiliz yazar Almond, Avrupa olarak Türkiye`ye verdikleri önemden ziyade ülkenin hassas jeopolitik konumunu düşündüklerini ve bundan dolayı da Türkiye`nin istikrarsızlaşmasının Batı için de istikrarsızlık anlamına geleceğini belirtti.

İNGİLİZ YAZAR DARBE İHTİMALİNİN OLMAYIŞINA ÜZÜLDÜ

“Erdoğan`ın kaprisli yönetim tarzı”nın Türkiye`de tehditlerin artmasına ve intihar saldırılarıyla kontrol dışına çıktığını iddia eden İngiliz yazar Almond, “Türkiye`de eskiden güçlü askeri liderler kamusal düzeni yeniden tesis etmek için -genellikle kanlı yollara başvurarak- devreye girerlerdi. Ancak 15 Temmuz`daki başarısız darbe girişiminden sonra yeni bir girişim -en azından başarı şansı olan yeni bir girişim- mümkün gözükmüyor.” diyerek üzüntülerini ifade etti. Almond, Pkk`ye karşı yürütülen mücadeleyi de Kürtlere karşı yapılan mücadele olarak yazarak çarpıttı.

DW`NİN KAOS ARZULAYAN BAŞLIĞI: UZMANLAR 2017`DE TÜRKİYE`DE TERÖRDE ARTIŞ BEKLİYOR

Batılı ülkelerin Türkiye`de kaos oluşumunu arzu ettiklerini gösteren bir diğer örneği de Alman internet haber sitesi Deutsche Welle (DW) yaptı. DW, Türkiye ile ilgili attığı düşmanca başlıkta İstanbul`daki gece kulübüne saldırının ardından “Uzmanlar 2017`de Türkiye`de terörde artış bekliyor” başlığıyla haber yaptı.

DW`nin konuşturduğu güvenlik uzmanlarına göre Türkiye`nin Suriye politikasından dolayı 2017`de terör saldırılarına maruz kalacağını savunarak batılı ülkelerin, bir süredir Türkiye için temenni ettiği kaos ortamının oluşabileceğine dikkat çekti.

ÖNCEKİ SALDIRILARDA BAYRAK İNDİRMEYEN NATO GECE KULÜBÜ İÇİN BAYRAK İNDİRDİ

İstanbul`daki gece kulübü saldırısının ardından Brüksel`deki NATO Karargâhı`nda bayraklar yarıya indirildi. Bayraklar iki gün yarıya indirilmiş olarak kalacak. NATO`nun Türkiye`yle dayanışması olumlu karşılanırken NATO`nun daha önce İstanbul Beşiktaş, Kayseri saldırıları ve daha birçok bombalı saldırı sonrası neden böyle bir karar almadığı ise merak konusu oldu.

KAOS MİMARLARI DA KINADI!

Gece kulübü saldırısını kınayan en ilginç isim ise Pkk yöneticisi Murat Karayılan oldu. Karayılan, Pkk ve türevlerinin onlarca yıldır yaptığı vahşi katliamlar ve hele hele Diyarbakır Dürümlü Köyü`nde 16 köylünün adeta buhar olduğu benzer onlarca bombalı saldırıyı görmezden gelerek gece kulübü saldırısını kınaması ikiyüzlülük olarak değerlendirildi. ANF`de yer alan habere göre Karayılan, sivilleri hedef almadıklarını ve almayacaklarını öne sürerek, “Bizim, Kürt ve Kürdistani hiçbir gücün bu saldırıyla ilgisi yoktur. TAK`ın da böylesi bir saldırıyı yapacağını düşünmüyorum. Çünkü tüm Kürt ve Kürdistani güçler Türkiye halkını kazanmak istiyor” diyerek büyük bir yalana daha imza attı.

KULÜP SAHİBİ, ABD İSTİHBARATI VERDİ DEDİ ANCAK SONRA…

Gece kulübüne saldırı sonrası bir gazeteye konuşan Gece kulübünün sahibi Mehmet Koçarslan, “Amerikan istihbaratı bunun bilgisini vermişti. 1 hafta 10 gün süreyle buralarda deniz dâhil güvenlik önlemleri alındı. Sonra ne oldu? Göz göre göre bu saldırı meydana geldi.” dedi. Ancak bu haberin yayınlanması sonrası tekrar bir açıklama yapan kulüp sahibi sözlerinin yanlış anlaşıldığını belirterek, “Amerikan istihbaratı bana bilgi vermedi. 29 Ekim`de gazetelere, televizyonlara yansıyan ve kendi vatandaşlarına yönelik yaptıkları uyarıyı anlatmaya çalıştım. Dediğim sadece budur” diyerek ilk açıklamasını yalanladı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir