• DOLAR 32.547
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2444.094
  • ...
Ayı`ya dayı derken zulmünü unutma
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Riyad Makaev - Doğruhaber/Analiz

Rusya özellikle Müslümanlara karşı duyduğu nefreti ile bilinen bir devlettir. Rusya`da açılan camiler, İslam konferansına gözlemci olarak katılması ve İslam âlemi ile olan ilişkileri hepsi bir maske ve çıkar için atılan adımlardır. İmkânı olsa ve istediğini yapabilse dünyada nefes alan tek bir Müslüman bile bırakmazlardı. Bunun aksini söyleyen ve düşünen yanılıyor. Bu demek değildir ki Rusya ile ilişkiler kurulmasın ve işbirliği yapılmasın. Tabi ki Rusya ile işbirliği ve anlaşmalar yapılacak, ancak Rus zalimliğini unutmayarak yapılması gerekiyor. Çünkü Rusya`nın değişmesi çok zor. Senelerce PKK`yı destekleyen Rusya`nın  bu desteğini çektiğine inanan da aldanmış olacaktır. Rusya zalim idi  ve hala zulüm etmeye devam ediyor. Rusya sadece Müslümanlara değil kendi insanına bile zülüm etmiştir ve etmeye devam etmektedir.

RUSYA`NIN ÇEÇENLERE YILBAŞI HEDİYESİ

Geçen Cuma günü Çeçenistan`daki camilerde Rus-Çeçen savaşında kayıp olan ve bugüne kadar hiç haber alınamayan Ruslar tarafından kaçırılan veya öldürülüp toplu mezara konulan binlerce Müslümandan 109 kişinin cesetlerini Çeçenistan`a getirdiklerini duyurdular. Rusya`nın Rostov şehrindeki morgda bulunan bu cesetler aralarında Rus askerler olup olmadığını araştırmak üzere yapılan DNA testleri sonucunda hepsinin Çeçen olduğu tespit edilince Çeçenistan`a getirildi. Cesetlerden bazılarını yakınları alırken bazıları yakınları bulunmadıklarından alınamadı. Aralarında kadın ve çocukların bulunduğu cesetlerden geri kalanlar üzerinde DNA yazılı etiketleri toplayarak toplu mezar kazılarak defnedildi. Bir taraftan kendi yakınlarını buldukları için sevinenler ve bir taraftan cesetler arasında yakınlarını bulamayanlar. Rus zulmü öyle yerleşmiş ki Kafkas dağlarında, kendi yakınların cesetlerini verdikleri için zalim Putin`e minnettar oldular. Yakınları bulamayanlar ise Putin`e cesetlerini geri almak için yalvardılar. Bir tarafta bu sevinç yaşanırken diğer tarafında Rus yanlısı Çeçen zalimler yılbaşı kutlamalarını yaptılar. Çok ilginç ki yılbaşını kutlamamak DEAŞ`a giden yolun ilk belirtisi diye adlandırıldı. 

RUSYA VE TÜRKİYE YAKINLAŞMASI MÜSLÜMANLARA ZÜLÜM GETİRMESİN

Rusya ve Türkiye arasında son zamanda esen dost  rüzgârı Müslümanlara zarar verirse çok yazık olacaktır. Türkiye Müslümanlara sahip çıkan bir son kale olarak bilinmektedir. Şuanda gözaltında bulunan Çeçen gazilerin Rusya`ya karşı savaşa katıldığı gerekçesiyle veya terör damgası vurularak Rusya`ya geri iadesi ise Türkiye`nin tarihinde bir kara leke olarak kalacaktır. Rusya ise Türkiye ile yakınlaşmasını bir fırsat bilerek böyle bir girişimde bulunabilir. Türkiye Cumhurbaşkanının böyle bir şeye izin vermeyeceğini inanıyorum. Müslümanların iyiliği ve saadeti için dua eden ve gece gündüz Suriyeli kardeşlerimiz için uğraşan biri olan Türkiye Cumhurbaşkanı Çeçen Müslümanlarını Suriyeli Müslümanlardan ayrı tutmayacaktır. Türk basını Rusya`dan bahsederken çok hassas bir dil kullandığını görmek çok şaşırtıyor. Yıllarca zalimlerin karşısında duranlar birden dilini yutmuş oldular Rusya aleyhinde bir tek kelime bile söylemez oldular. Rusya binlerce Suriyeli kardeşlerimizi öldürüp Halep`i geri aldı ve barış yapmak istiyor. Barıştan bahsettiği için ve ABD`nin karşısında olduğu için zalimliği bırakmış olmuyor. Kanında ve ruhunda hep zülüm vardır. Ne kendi halkı için bunu yapmaktadır nede Suriye için. Birkaç Rus şirketin çıkarı için yapmaktadır. Astana görüşmeleri başarısız olursa Rus zulmünü yeniden görmek mümkün olacaktır…  

TÜRKİYE MÜSLÜMANLARIN KALESİ OLARAK KALMAK ZORUNDA

Türkiye ve Türkiye halkı İslam âlemin son kalesi olarak dimdik ayakta kalmak zorunda. İslam âlemi Türkiye için dua ederken Türkiye de Müslümanların derdine deva olmaya devam etmek zorunda. Rusya, Türkiye`nin dostu ve kardeşi değil ve olamaz da. Siyasi ilişkilerde istediği kadar dost ve kardeş olsun ama ümmet anlamında o bir dost olamaz. Bir Müslümanın başındaki bir tek saçına zarar gelmemesi için Kremlin`i yedi kere yaksan bile az olur.  Ayı`ya dayı derken bu ayının zalimliğini de unutmamak lazım. Unuttuğu an namusuna dokunmaya kalkacaktır. Türkiye`nin namusu ise Müslümanların namusu demektir.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir