• DOLAR 32.256
  • EURO 34.684
  • ALTIN 2403.105
  • ...
Haleplilere yardımlar sürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriye'nin Halep kentinde yaşanan çatışmalar nedeniyle yerlerinden ve yurtlarında olan siviller için düzenlenen yardım kampanyaları sürüyor. Yardımlar kapsamında Mardin Kızıltepe ilçesi toplanan yardımlar, Türkiye sınırında mülteci kamplarına yerleştirilen Halepli sivillere ulaştırılacak.

Türkiye Diyanet Vakfının “Halep`te insanlık ölmesin” kampanyasıyla ilgili Mardin Kızıltepe ilçesinde toplanan yardımlara ilişkin konuşan ilçe Müftüsü Masum Taşçı, halkın yoğun talebinden dolayı Pazartesi gününe kadar yardımların toplanılmasına devam edeceklerini söyledi.

Müftü Taşçı,  “Türkiye Diyanet Vakfının "Halep`te insanlık ölmesin" kampanyası çerçevesinde hem Mardin merkezinde, Midyat ilçemizde, Kızıltepe ilçemizde bu kampanyaya birlikte iştirak etmiş bulunmaktayız.  Geçen hafta nakdi yardım toplama hususunda bir kampanya yapıldı. Şu anda da ayın 23`ünden itibaren bu ayın sonuna kadar inşallah ayın yardımları toplamaya başladık. İnşallah, şu an onları burada depomuzda biriktirdikten sonra yarına kadar düşünüyorduk ama yoğun talep olduğundan dolayı pazartesiye kadar inşallah bu yardımları toplayacağız.  Akabinde Halep`te mağdur olup da İdlib`e yerleşen bu insanlara yardımı ulaştırmış olacağız.”

Kızıltepe halkının duyarlılığından dolayı kendilerine teşekkür eden Taşçı, “Bu hususta ciddi yardımları olmakta. Hem giyim hem ayakkabı kışlık giyecekler çok önemli bu hususta. Bunun dışında gıda, ilaç, mutfak malzemeleri, ev eşyaları… Bunların tümü getiriliyor. İnşallah yakın zamanda Artuklu Müftülüğümüz ile beraber İl Müftülüğümüz ile birlikte bunları göndermiş olacağız. Talebin devam etmesi halinde ilerde bu kampanyayı uzatma durumumuz da olabilir.” diye konuştu.  (Mehmet Aslan- İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir