• DOLAR 32.505
  • EURO 34.854
  • ALTIN 2441.215
  • ...
Aile Hekimleri İndirimli Tarife İstiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ANKARA - Türk Sağlık-Sen’den yapılan açıklamaya göre, yapılan başvuruda Aile Sağlığı Merkezlerinin elektrik, su, yakıt, telefon, internet gibi asgari giderlerinin karşılanması açısından bazı mağduriyetlerin yaşandığı kaydedildi. Aile hekimliği yönetmeliğine göre yapılan ödemelerin özellikle Aile Sağlığı Birimlerinin fiziki ve teknik şartlarının iyileştirilmesi için harcandığına dikkat çekildi. Aile Sağlığı Merkezleri’nin elektrik, su, yakıt (doğalgaz), telefon, internet gibi giderleri açısından ticarethane olarak değerlendirilmesi nedeniyle mağduriyet oluştuğu belirtildi.

Yapılan hizmetin, kamu yararı gözetilerek yürütüldüğü vurgulanan başvuruda zaruri harcamalardan elektrik, su, telefon, internet, yakıt giderlerinde uygulanan tarifeler açısından da bir düzenleme yapılması gerektiği belirtildi. Tüm resmi daireler, sağlık kuruluşları açısından elektrik, su, yakıt, telefon aboneliklerinde indirimli tarife uygulandığının ifade edildiği başvuruda Aile Sağlığı Birimlerinin de bu kapsam dahilinde değerlendirilmesi istendi. Bu konuda gerekli düzenlemenin yapılması talep edildi.


Başvuru ile ilgili bir değerlendirme yapan Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci “Aile sağlığı merkezlerinde bir kamu hizmeti yürütülüyor. Dolayısıyla elektrik su gibi giderlerde kamuya uygulanan tarife olmalıdır. Sendikamıza bu konuda yaşanan mağduriyetin çözüme kavuşturulması için aile hekimlerinden talep gelmiştir. Aile Sağlığı Merkezlerinde yaşanan bu mağduriyetin giderilmesi istendi. Bizde sendika olarak bakanlığa bu konuda bir düzenleme yapması için başvurumuzu yaptık.” dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir