• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Doğum İzinlerinde İyileştirme Yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Devlet Personel Başkanlığı`nın Kamu Personeli Genel Tebliği Resmi Gazete yayımlanarak yürürlüğe girdi.

6111 sayılı Kanunla 657 sayılı Devlet Memurları Kanununda yapılan değişikliklerle memur kadınlara özelikle gebelik durumunda bir çok kolaylık getiriliyor.

Değişiklikle, Memura doğum yapmasından önce 8 hafta ve doğum yaptığı tarihten itibaren 8 hafta olmak üzere toplam 16 hafta süre ile aylıklı izin verilecek. Çoğul gebelik halinde, doğumdan önceki 8 haftalık süreye 2 hafta süre eklenecek. Ancak sağlık durumu uygun olduğu takdirde, tabibin onayı ile memur isterse doğumdan önceki 3 haftaya kadar işyerinde çalışabilecek.
Değişiklikle, Kadın memura çocuğunu emzirmesi için doğum sonrası analık izni süresinin bitim tarihinden itibaren ilk 6 ayda günde 3 saat, ikinci altı ayda günde 1.5 saat süt izni verileceği ve süt izninin kullanımında annenin saat seçimi hakkı olduğu hükmü getiriliyor

657 sayılı Devlet Memurları Kanununda yapılan değişiklikle,Doğumda veya doğum sonrasında analık izni kullanılırken annenin ölümü hâlinde, isteği üzerine memur olan babaya anne için öngörülen süre kadar izin verilebileceği hükmü getirildi.

İLKHA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir