• DOLAR 32.555
  • EURO 34.953
  • ALTIN 2443.801
  • ...
Mardin`deki Suriyeliler Halep katliamını kınadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin merkez Artuklu ilçesinde yaşayan Suriyelilerden oluşan bir grup, Halep'teki katliamları kınamak amacıyla Karayoları Parkında bir araya geldi.

Ellerinde Suriye ve Türkiye bayraklarını taşıyan grup, sık sık tekbirler getirerek Halep'teki katliamlara tepki gösterdi.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Mardin Suriye Yardımlaşma Platformu Başkanı Lütfü Günlüoğlu, Halep'i anmak ve zalimleri lanetlemek için bir araya geldiklerini söyledi.

Halep`in füzelerle yok edildiğini kaydeden Günlüoğlu, Halep`teki katliamlar yüzünden milyonlarca insanın yurdunu terk ederek muhacir durumuna düştüğünü ifade etti.

Mardinliler olarak, muhacir kardeşlerine ellerinden gelen tüm yardımları yapmaya çalıştıklarını söyleyen Günlüoğlu, “Uzun ve şerefli bir direnişten sonra Halep maalesef düştü. Halep artık özgür değil. Katil Esed ve destekçileri maalesef kazandı. ABD ve Batı, Esed'in katliamlarına gözlerini yumuyor. Türkiye ise Esed'in zulmünden kaçan kardeşlerine kucak açtı.” diye konuştu.

“Ey ümmeti Muhammed, Halep yanıyor, yıkılıyor. Artık uyanın. Kendinize gelin ve birleşin, birlikte olun.” diyen Günlüoğlu, “Halep'teki insanlık dramına, daha yüksek bir sesle meydana çıkıp haykırın. Yoksa bu fitne ateşi er ya da geç bizleri de saracaktır. Her şeye rağmen umudumuzu ve sabrımızı kaybetmeyeceğiz. Bu karanlık gecelerin elbette nurlu bir sabahı olacaktır.” dedi.

Suriyeli grup, basın açıklamasının ardından sessiz bir şekilde dağıldı. (M. Salih Keskin – İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir