• DOLAR 32.334
  • EURO 35.061
  • ALTIN 2285.658
  • ...
"FETÖ ile bir bağım olmadığı halde görevimden ihraç edildim"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul Bakırköy Adliyesinde mübaşir olarak görev yapan Recep Erk, FETÖ/PDY ile ilişkili olduğu gerekçesiyle 29 Ekim`de çıkan Kanun Hükmünde Kararname ile görevinden ihraç edildi. Erk,  yetkililerden tarafsız bir şekilde yeniden araştırılıp görevine iade edilmeyi talep ediyor.

2012 yıllında İstanbul Bakırköy Adliyesinde mübaşir olarak göreve başlayan Erk, hiçbir şekilde ifadesi alınmadan ihraç edildiğini söyledi.

FETÖ ile her hangi bir bağı olmadığını ileri süren Erk, ihraç edilme sürecini şöyle anlattı: “Evimden işime gidip gelen bir insanım. Bir ara duruşmadayken liste açıklandı. Araştırdım, ‘bu liste görevden uzaklaştırılanların ikinci listesi` dediler. Bizi görevden uzaklaştırmadan önce diğerlerinin karakoldan ifadelerini almışlar. Benim ifademi almadılar. Karakolu aradım bana ‘sıranı bekle biz seni ararız` dediler. Aradan bir zaman geçtikten sonra 29 Ekimde bir kararname açıklandı ve bizi görevden ihraç ettiler.  Hemen örgütlü suçlar bürosuna gittim bir soruşturma dosyası dahi yok.  Ne olduğunu anlamadan direk ihraç ettiler.”

Arkadaşlarından ihraç edilenlerin ifadeleri alınırken FETÖ ile bağlantılı olan kurumlarla bir ilişkilerinin olup olmadığının sorulduğunu belirten Erk,  “Ben hiçbir şey anlamadım. İnternetten, haberlerden takip ettiğim kadarıyla arkadaşlarıma danışarak onlara karakolda ne sorduklarını söyledim. Bylock, Bank Asya hangi sendikaya üyesin gibi sorular sormuşlar. Ben 4 yıllık bir memurdum. Evimden işime giden-gelen biriydim. Hayatımda Bylock`un ne olduğunu bilmem. 15 Temmuz darbe gecesinden sonra öğrendim.  Hesabım olmadı bankada, hiçbir sendikaya da üye olmadım. 6 ay önce Memur-Sen diğer adı Büro Memur-Sen`e üye oldum. Hayatımda ne bir olaya karıştım ne de terör örgütleriyle bir bağım oldu.” dedi.

Yetkililere seslenen Erk, hain olmadığını belirerek şunları söyledi: “Devletime karşı hain olmuş olsaydım ben gidip kendi ayağımla askerlik şubesine başvurmazdım.  Çocuğum var. İhraç edildikten sonra çocuğum 22 günlüktü, şu an mağdur durumdayım, eşimle ile farklı bir noktaya geldik. Çok mağdurum, hayatım karıştı. Benim FETÖ veya diğer terör örgütleriyle bağlantım olsa haklıdırlar. Gerçekten tarafsız bir şekilde yeniden araştırmalarını istiyorum.” (Emrah Deniz-İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir