• DOLAR 32.476
  • EURO 34.727
  • ALTIN 2432.899
  • ...
Kar yağışıyla kayak sezonu başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bitlis'te sabah saatlerinden itibaren kayak merkezine gelmeye başlayan kayakçılar, Snowboard yarışlarıyla sezonu açtılar.

Türkiye`nin en dik pisti olma özelliğini taşıyan özel bir kayak merkezinde yarışan 21 sporcu hünerlerini sergiledi.

Yarışmalarda birinciliği Mehdi Aysal, ikinciliği Yusuf Ulutaş, üçüncülüğü ise Eser Kurt aldı. Dereceye girenler, Erzurum'da yapılacak bölge yarışlarında Bitlis'i temsil edecek.

Kayak merkezinin müdürü Refik Avşar, yaz boyunca hazırlığını yaptıkları merkezde kar yağışını beklediklerini söyledi.

Avşar, "Karın yağmasıyla birlikte 2016-2017 kayak sezonumuzu bugün itibari ile açmış bulunuyoruz. Aynı zamanda Snowboard il birinciliği yarışmasını düzenledik. 24 sporcumuz yarıştı. Burada dereceye girenler Kayak Federasyonu tarafından düzenlenen yarışmalarda Bitlis'i temsil edecekler. Bütün halkımızı ve kayak severleri buraya kayak kaymaya davet ediyoruz. Kayak tesislerimiz her gün açık tutulacaktır. Şu anda tesisimizdeki kar seviyesi çok iyi durumda, bir metrenin üzerinde kar bulunuyor. Bu da kayak için istenilen seviyededir." dedi.

Bitlis Valiliğinin uygulayacağı proje kapsamında dezavantajlı 150 çocuğun kayağa başlatılacağını belirten Avşar, "Bitlis Valiliği yeni bir proje hayata geçirerek, Bitlis ve ilçelerinde dezavantajlı grup dediğimiz, kayak yapmak isteyip de imkânları olmayan 150 çocuğu kayak sporuna kazandıracak. Proje önümüzdeki günlerde hayata geçecek. Gerekli malzeme temini yapılarak kursları başlatacağız. Bitlis'te yeni kayakçılar yetişecek." ifadelerini kullandı. (Şükrü Tontaş-İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir