• DOLAR 32.557
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2458.845
  • ...
Suruç`ta düğünlerde siyasi içerikli müzik yasaklandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suruç ilçesinde Terörle Mücadele Büro amirliği tarafından müzik gruplarına, düğünlerde siyasi içerikli müzik parçalarının seslendirilmesinin yasaklandığına dair tebligat yapıldı.

Siyasi içerikli söylemlerin yer aldığı müzik parçalarını seslendiren Suruçlu müzik yapımcıları İlçe Emniyet Müdürlüğü hizmet binasına çağrılarak, bunu devam ettirmeleri takdirde haklarında ‘Terör Örgütünün Propagandası yapmaktan` işlem yapılacağı yönünde tebligat yapıldı.

TEM Büro Amirliği tarafından müzik yapımcılarına gönderilen tebligata göre, “TEM Büro Amirliği görevlilerince yapılan araştırma ve çalışmalarda Suruç ilçesinde yapılan düğünlerde Müzik çalan müzisyenlerin siyasi içerikli bölücü silahlı terör örgütlerini ve üyelerini övücü sözlü ve sesli olarak müzik çaldıkları ve söyledikleri bilgileri elde edilmiştir. Bu bağlamda Suruç ilçesinde düğünlerde müzik çalan müzisyenler, İlçe Emniyet Müdürlüğü hizmet binasına çağrılarak düğünlerde hiçbir suretle siyasi içerikli bölücü silahlı terör örgütlerini ve üyelerini övücü sözlü ve sesli olarak müzik çalmayacakları ve söylemeyeceklerini, akis takdirde haklarında ‘Terör Örgütünün Propagandası yapmaktan` işlem yapılacağının sorumluluğunu aldıklarını imza karşılığında tebellüğ edilmiştir.” denildi. (Ramazan Casuk-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir