• DOLAR 32.571
  • EURO 34.993
  • ALTIN 2441.78
  • ...
Mardinliler Halep katliamını kınadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriye'nin Halep kentinde tüm dünyanın gözü önünde yaşanan katliamlara tepkiler gelemeye devam ediyor. Mardin merkez Artuklu İlçesi Yenişehir Semtinde bulunan Fuat Yağcı Camii`nde Cuma namazının ardından toplanan kalabalık, katliamı kınamak amacıyla basın açıklaması yaptı. 

“Dünyayı bu zulme sessiz kalmamaya davet ediyoruz”

Basın açıklamasını AK Parti Mardin Gençlik Kolları Başkanı Halil Yomak okudu. Yomak, dünyayı bu zulme sessiz kalmamaya davet ederek şunları söyledi;

“Yıllardır İslam coğrafyasında yaşanan zulüm son günlerde artmış, Halep`te zirveye çıkmış ve bir katliama dönüşmüştür. Halep`te şu an insanlık katledilmektedir. Yaşayanlara nefes alma hakkının verilmediği, her gün yüzlerce sivilin katledildiği Halep`te bir insanlık suçu işlenmektedir. Nasıl Gazze, Bağdat, Musul, Arakan, Kırım, Myanmar gibi zulüm altındaki şehirler bizim ise Halep de o kadar bizimdir. Bizler Halep`i görmezden gelmemeliyiz, orada yaşanan zulme sessiz kalmamalıyız. Başta Halep olmak üzere zulmün, gözyaşının olduğu tüm bölgelerin kaderi sözüm ona batılı dediğimiz ülkelerin iki dudağının arasına bırakılmamalıdır. Bizler Ensar olma ruhuyla her zaman mazlumlara sahip çıktık, çıkmaya da devam edeceğiz. Ancak bu acıların paylaşılması gerektiği gerçeğini de her fırsatta dile getireceğiz. Dünyada yaşayan her milletten insanın eşit yaşamaya hakkı olduğunu söylemekten geri durmayacağız. Dünyadaki her bir bireyin yaşama hakkını ihlal etmek isteyen bu kirli zihniyete karşı duruşumuzu her zaman göstereceğiz. Bu ateşi körüklemeye çalışan ülkeleri kınıyor, buradan bir kez daha tüm dünyayı bu zulme sessiz kalmamaya davet ediyoruz.”

“İslam ümmeti Halep`te birleşmeli”

Basın açıklamasına destek veren Suriyeliler de, İslam ümmetinin Halep için harekete geçmesi gerektiğini belirtiler.

Suriyeli Muhammed Salih, bütün Emperyalist güçlerin Halep`te bir araya gelerek zulüm işlediğini ve İslam ümmetinin de Halep`te birleşmesi gerektiğini anlattı.

Suriye`de yaşanan savaş nedeniyle Rasulayn`dan gelerek Mardin`e yerleştiğini belirten Muhammed Hamo ise Halep`ten çok kötü haberler aldıklarını söyledi.

Ağır bombardımana tabi tutulan Halep`te yaşlı, kadın ve çocukların öldüğünü ifade eden Hamo, dünyanın Halep'teki insanlık dışı katliamlara göz yumduğunu belirterek, Halep için biran önce bir şeylerin yapılmasını istedi. (M. Salih Keskin – İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir