• DOLAR 32.444
  • EURO 34.769
  • ALTIN 2441.401
  • ...
Cuma namazı sonrası eller Halep için semaya kalktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriye`nin Halep şehrinde rejim ve Rusya tarafından yapılan katliamlara tepki amaçlı Batman`da kılınan Cuma namazının ardından hep birlikte duaya duruldu, Kur`an-ı Kerim`den aşırlar okundu.

Batman`da İl Müftülüğü ile Kızılay Batman Şubesi öncülüğünde, Cuma namazına müteakiben Suriye`nin Halep kentinde ve geçtiğimiz hafta İstanbul`da PKK`nin bombalı saldırılarında hayatını kaybedenler için eller semaya kaldırıldı.

Batman Kudret camisi ve birçok camide okunan mevlit ve Kur`an-ı Kerim`in ardından özelde Halep, genelde İslam coğrafyasında zulme uğrayan Müslümanlar için dualar edildi.

Cuma namazının bu haftaki hutbesinde ise Halep ve İslam coğrafyasında yaşana insanlık dramı konu edinildi.

Batman İl Müftüsü Turgut Erhan`ın okuduğu hutbede Müslümanlara yönelik yapılan zulüm ve katliamlara dikkat çekildi.

Cuma namazı ve yapılan programa Batman Valisi Ahmet Deniz`in yanı sıra birçok kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Yapılan etkinlikle ilgili açıklamada bulunan Kızılay şube Başkanı Ali Tezdiğ, Geçen hafta İstanbul`da yaşanan menfur saldırıda hayatını kaybedenler ile şu anda Halep`te yaşanan çatışmalarda hayatını kaybeden siviller için Cuma namazı sonrası etkinlik düzenlediklerin söyledi.

Kızılay olarak Cuma namazı sonrası cami cemaatine ikramlarda bulunduklarını ifade eden Tezdiğ, “Şu anda hepinizin bildiği gibi Halep`te ciddi bir çatışma ablukası bulunmaktadır. Umarım bu ablukanın son bulması vatandaşların ölmemesi için gerekli çabayı sarf edeceğiz. Vatandaşlardan da gerekli olan yardım ve dualarını esirgememelerini talep ediyoruz.” dedi.  (M. Sait Çelik - İLKHA)




























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir