• DOLAR 32.256
  • EURO 34.684
  • ALTIN 2403.105
  • ...
Muş`ta muhtarlarla istişare toplantısı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Merkez mahalle muhtarları ve basın mensupları ile bir araya gelen Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, yapımı devam eden ve yapılması planlanan çalışmaları değerlendirdi.

Başkan Asya, Belediye birim amirlerinin de hazır bulunduğu toplantıda, 2016 yılında yapılan çalışmalarla ile ilgili bilgi vererek, “2016 yılı ülkemiz için biraz sıkıntılı geçse de bu süreçte çalışmalarımızı aksatmadan devam ettirdik. 15 Temmuz`daki badireyi atlatarak yatırım ve hizmetlerimizi sürdürdük.” dedi.

2016 yılı çalışma sezonunu kapattıklarını ifade eden Asya, “Bu yıl hemen hemen bütün mahallelerimizde çalışmalarımız oldu. Çalışma sezonumuzu yoğun bir şekilde geçirdik. Özverili çalışmalarından dolayı tüm mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Karla mücadele hazırlıklarımızı yaptık. İnşallah sizlerin de desteği ile başarılı bir karla mücadele sezonu geçiririz. Bu çalışmalarımızı yaparken sizlerin taleplerini göz önünde bulundurarak yapıyoruz.” Şeklinde konuştu.

Yapımı tamamlanan tesislerin hizmete açıldığını belirten Asya, “Canlı Hayvan Pazarı, Tıbbi Atık Sterilizasyon Merkezi, Hayvan Bakımevi, Yaş Sebze Meyve Hali ve Soğuk Hava Deposu, gibi tesisleri hizmete açarken, Ahmed-i Xani, Müftü Mehmet Çağlayan, Köse Hoca, Şeyh Şükrü Efendi, Vali Feridun Gültekin gibi parkları da kurarak halkımızın hizmetine sunduk. Şehirlerarası terminalimizin ihale sürecini tamamlayarak temeli atıldı ve belli bir mesafe kat edildi. Sunay ve Muratpaşa Mahallelerimizdeki Bilgi Evleri projemizin yüzde 80`nini tamamladık. Gelecek yıl halkımızın hizmetinde olacak.” İfadelerini kullandı.

İmar konusunda ciddi çalışmalar yaptıklarını söyleyen Asya, “Kent merkezinin beton yığınına dönüşmemesi için mücadele ediyoruz. İmar alanında radikal kararlar aldık. Şunu özellikle ifade etmek isterim ki Muş`taki yüksek katların ruhsatı bu dönemde verilmedi. Ben şahsen en ideal yüksekliğin altı kat olduğunu savundum. Ancak biz göreve geldiğimizde yüksek katlarla ilgili bir karar alınmıştı. Biz de bunun önüne geçmek için tedbirler aldık. İmar plan notlarında revize kararı aldık. İnşallah bu konuda başarılı sonuçlar alırız. Bununla beraber Bayraklı tepenin imara açılması noktasında çalışmalarımız belli bir seviyeye geldi. Zemin etüt çalışmamızı yaptık. Gerekli çalışmaların tamamlanması ile bu bölgede yatay mimariye uygun yapılaşmalar olacak.” dedi.

Çalışmaları ile ilgili konuşmasını tamamlayan Asya`nın, basın mensupları ve muhtarların istek ve önerilerini dinlemesinin ardından toplantı sona erdi. (Ayetullah Tarhan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir