• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Diyarbakır`da engelliler artık trafikte beklemeyecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı, görme engelli vatandaşlar için kavşaklara sesli uyarı sistemi kuruyor. Yeşil ve kırmızı ışıklarda görme engellilerin durma ve yürüme durumlarına göre Türkçe ve Kürtçe anons yapacak olan sesli sistem, kentin değişik noktalarındaki 6 kavşakta hayata geçirildi.

Konuya ilişkin Ulaşım Daire Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, görme engelli vatandaşların sinyalizasyon sistemini kullanarak kavşaklarda güvenli bir şekilde karşıdan karşıya geçişlerini sağlamak amacıyla çalışma yürütüldüğü belirtilerek, sesli uyarı sisteminin; Dağkapı Kavşağı, Çamlıca Kavşağı, Ofis Kavşağı, Oryıl Kavşağı, Bediüzzaman Camii Kavşağı ve Kiptaş Lisesi Kavşağı olmak üzere 6 kavşakta kurulduğu kaydedildi.

Açıklamada, “Bu kavşaklarımızda yayalar için yeşil yandığında çift dilli (Türkçe-Kürtçe) olarak ‘lütfen geçiniz`, kırmızı ışık yandığında yine çift dilli ‘lütfen bekleyiniz` anonsu yapılmaktadır. Işık süreleri boyunca anons ses seviyesi artarak tekrar edilmektedir. 6 adet kavşakla başlayan çalışmamız bütün kavşakları kapsayacak şekilde devam edecektir. Engelli vatandaşlarımızın trafikte daha rahat hareket etmelerini sağlamak için çalışmalarımız sürüyor" denildi. (İLKHA) 




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir