• DOLAR 32.507
  • EURO 34.797
  • ALTIN 2444.034
  • ...
"Faruk-u Adil Hz. Ömer" etkinliği düzenlenecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu Şanlıurfa İl Koordinatörlüğü, kasım ayının sahabe ayı ilan edilmesiyle “Faruk-u Adli Hz. Ömer” etkinliği düzenleyeceğini duyurdu.

23 Kasım Çarşamba günü saat 19.30`da Urfa City AVM Konferans Salonunda düzenlenecek olan etkinliğe tüm Şanlıurfalılar davet edildi.

Kasım ayı boyunca çeşitli derneklerde sahabelerin anlatıldığını söyleyen Peygamber Sevdalıları Şanlıurfa İl koordinatörü İbrahim Halil Göven, son hafta da Hz. Ömer`in adaletine ve Faruk oluşuna vurgu yapılacağını söyledi.

Dünyada yaşayan Müslümanların en büyük sıkıntılarının duçar kaldıkları adaletsizlik olduğunu söyleyen Göven, “Peygamber Sevdalıları Platformu olarak kasım ayını ‘Sahabe Ayı` olarak ilan ettik. Dolayısıyla bu ay boyunca sahabeler anlatıldı ve anlatılmaya devam ediliyor. Farklı derneklerde her hafta farklı sahabeler anlatılmaya çalışıldı. Son hafta da Hz. Ömer`in adaletine ve Farukluğuna vurgu yapılarak Hz. Ömer anlatılacak. Bugün dünyada Müslümanlar yaşanan en büyük sıkıntı adalettir. Yöneticilerin adil olmaması, bir yerlere bağımlı olmaları ve Müslümanlar üzerinde sıkıntıların olması Müslümanlara adeta Hz. Ömer`in adaletini hatırlatıyor.” dedi.

Müslümanların sahabeleri örnek alırlar ve kendi hayatlarına yaşatırsa birer timsali Ömer olacağını vurgulayan Göven,  “Biz neden Hz. Ömer`in adaletinden uzağız. Bunu nasıl yaşayabiliriz. Eğer bizler Müslümanlar olarak sahabeleri örnek alırsak, sahabelerin hayatlarını kendimize ve çocuklarımıza yaşatmaya çalışırsak inşallah biz de Hz. Ömer gibi olabiliriz. Eğer samimiyetimizle Allah`a bağımlılığımızla samimi olursak, Peygamberimizin izinden samimi davranırsak onun yolunda samimi davranırsak bizlerde sahabeler gibi olabiliriz. Bizlerde 21. Yüzyılda bu ortamı yakalayabiliriz. Bunu yapmak için Müslümanlara lazım olan samimiyettir. Sahabeler gibi bağlanmaktır. Sahabeler gibi ‘işittik ve itaat ettik` dedikleri gibi bağlanmaktır. Allah bizlere de bu şuurunu nasip etsin. Bizler de kasım ayında bunu anlatmaya çalışacağız.” şeklinde konuştu.

“Program 23 Kasım Çarşamba günü saat 19.30`da düzenlenecek"

Programın içeriğinden de bahseden Göven, şöyle devam etti: “Peygamber Sevdalıları Platformunun Şanlıurfa`da düzenleyeceği sahabeyi anma programı 23 Kasım Çarşamba günü Urfa City AVM`deki Mehmet Akif İnan Konferans Salonunda saat 19.30`da program başlayacaktır. Programımız Kur`an`ı Kerim tilavetiyle başlayacak, sinevizyon gösterimi olacaktır. İlahiler ve ezgiler seslendirilecek ve Hz. Ömer`in adaletini anlatacak hatip olacaktır. Daha sonra gecenin anlam ve önemine binaen bir tiyatro gösteririmiz olacaktır. Tiyatro gösterimimizde de Hz. Ömer`in hayatından kesitler olacaktır. Bu konuda çok güzel bir şekilde hazırlanan bir tiyatromuz var.”

Tüm Şanlıurfalıları programa davet eden Göven, “Tüm Şanlıurfalı kardeşlerimizi programa davet ediyoruz. Bütün kardeşlerimizi komşularıyla birlikte sizin aracılığınızla davet ediyoruz.” ifadelerini kullandı.  (Ramazan Casuk-İLKHA)  




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir