• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Mardin'de 20 DBP'li tutuklandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin merkez ve ilçelerinde geçtiğimiz günlerde düzenlenen PKK operasyonları kapsamında gözaltına alınan ve aralarında Mardin İl Eş Başkanı Ahmet Eken’in de bulunduğu 31 DBP’liden 20’si çıkartıldıkları adli makamlarca tutuklanarak cezaevine konuldu.

Edinilen bilgilere göre, Mardin Cumhuriyet Başsavcılığınca PKK/KCK’ye yönelik yürütülen soruşturma çerçevesinde geçtiğimiz günlerde Mardin merkez Artuklu, Derik, Nusaybin, Savur, Dargeçit, Ömerli, Mazıdağı ve Kızıltepe ilçelerinde eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonda aralarında DBP İl Eş Başkanı Ahmet Eken’in de bulunduğu 31 kişi gözaltına alınarak, ifadeleri alınmak üzere Mardin İl Emniyet Müdürlüğüne götürülmüştü.

İfadeleri alınan 31 DBP’li dün sabah saatlerinde geniş güvenlik önlemleri altında Mardin Adliyesine sevk edildi. Savcılıkta ifadeleri alınan şüpheliler, tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Hâkim karşısına çıkan ve aralarında DBP İl Eş Başkanı Ahmet Eken’in de bulunduğu 20 kişi tutuklanırken 11’i ise serbest bırakıldı.

Tutuklanan zanlılar, Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderildi. (M. Salih Keskin – İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir