• DOLAR 32.414
  • EURO 35.705
  • ALTIN 2324.93
  • ...
Hz. Ömer Malatya`da anıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu`nun kasım ayını “sahabe ayı” olarak ilan etmesi dolayısıyla Malatya koordinatörlüğü tarafından Hz. Ömer`i anma ve anlama programı düzenlendi.

Hayrın Yolcuları Derneği binasında gerçekleştirilen program, Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programa konuşmacı olarak katılan İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden Yrd. Doç. Dr. Fethullah Zengin, Hz. Ömer`in adalet timsali olduğunu anlattı.

Hz. Ömer`in Müslüman olmasında ibret verici dersler bulunduğunu belirten Zengin, “Hz. Ömer, Peygamberi öldürmeye giderken onda dirildi. Onun İslam`a girişiyle Müslümanlar güç ve moral kazandı. Halifeliği döneminde adaletle hükmetmiş ve halk tarafından takdire şayan bulunmuştur. İlahiyat fakültelerinde türlü türlü düşünen insan var. Hepsi de Hz. Ömer`i seviyor, yaptıklarını ona dayandırıyor. Bu, onun muazzam bir insan olduğunu göstermeye yeter de artar bile.” dedi.

“Her türden insan Hz. Ömer`de kendinden bir parça bulabiliyor”

Adalet timsali Hz. Ömer`in hayatının tüm yönleriyle incelenmesi gerektiğini dile getiren Zengin, “Akademik olarak yüzlerce çalışma var ama Hz. Ömer`i eleştirme bazında neredeyse yok. Hepsi de onun faziletiyle ilgili. Her türden insan kendinden bir parça bulabiliyor Hz. Ömer`de. Cesur, adil, muttaki insanlar bulabiliyor. Bizim temennimiz yöneticilerin de onda bir şeyler bulmasıdır. Yönetici derken hepimizi kastediyorum. Adalet timsali olan Hz. Ömer`in hayatı tüm yönleriyle incelenmelidir.” ifadelerini kullandı.

Seslendirilen ezgilerle devam eden program, kapanış duasıyla son buldu. (M. Ali Batı/İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir