• DOLAR 32.577
  • EURO 34.988
  • ALTIN 2456.575
  • ...
Suruç`ta Kutlu Doğum Coşkuyla Kutlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Suruç`ta düzenlenen kutlu doğum programı Yunus Düğün Salonunda yoğun katılımla gerçekleşti. Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan program Kardeşler İlahi Grubunun okuduğu Kürtçe mevlit ile devam etti.

Daha sonra Kürtçe bir konuşma yapan Mahmut Akgül hoca peygamberimizin hayatından kesitler sundu. Akgül`ün konuşmasının ardından mikrofonu alan sanatçı Mustafa ve Bilal söylediği ilahi ve ezgilerle binlerce Suruçluyu coşturdu.

 

Ardından bir konuşma yapan Cami-Der başkanı Muzaffer Karavil, herkesin nefsi nefsi dediği kıyamet gününde Allah Resulünün (s.a.v), ümmeti ümmeti diyeceğini belirterek, "Bizler çok kutlu bir peygamberin ümmetiyiz. Ona her yönüyle kapılarımızı açmalıyız. Elimizdeki bu hazinenin kıymetini bilmeliyiz" dedi.

Sık sık tekbir ve salâvatlarla konuşması kesilen Karavil, "Amerika`da 9 milyon 700 bine ulaşan Müslüman nüfus var. Avrupa`da Hz Muhammed`e (sav) kapı açılmıştır. Ama biz Müslümanlar bunun ne kadar farkındayız. Biz Müslümanlar Allah Resulünün kıymetini ne kadar biliyoruz. Biz de işyerlerimizin kapısını, evlerimizin kapısını kısaca bütün kapılarımızı Resulullah`a açmalıyız" diye konuştu.

Bayanlara da seslenen Karavil, bayanlara büyük görevler düştüğünü ifade ederek, "Her ne kadar bayanlardan Allah`ü Teâlâ peygamber göndermemişse de, vallahi peygamberlerin sahabelerin evliyaların âlimlerin yetiştiricileri, anaları olmuştur. Yani İslam toplumunun temel taşları sizlersiniz. Bugün kâfirlerin en çok korktukları erkekler değildir. Vallahi bayanlardır. Çünkü tesettürünüzle hayânızla İslam toplumunu yetiştiriyorsunuz. Toplumu Allah resulü ile tanıştırmada bir geçiş kapısısınız. Ondan dolayı kafirler siz bayanlardan çok korkuyorlar. Şeklinde konuştu.

Ramazan Kılıç hocanın okuduğu dua ile program sona erdi.

 

 

Mehmet Demir - İLKHA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir