• DOLAR 32.203
  • EURO 34.777
  • ALTIN 2453.56
  • ...
`HDP` ye oy vermediğimiz için köyümüze hizmet gelmiyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`ın Çınar ilçesine bağlı Yarımkaş (Kanîpanîk) köyünde su, altyapı ve sağlık sorunları yaşadıklarını ifade eden köylüler, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin kendilerine hizmet yapmadığını söylediler.

Köyün içme suyu ve kanalizasyon şebekesi, Sağlık ocağı ve elektrik sorunlarının olduğunu söyleyen köylüler, yetkililerden yardım beklediklerini ifade ettiler.

Köy sakinlerinden Seyithan Akman, köylerinde sağlık ocağı olmamasından dolayı büyük sıkıntılar yaşadıklarını, hastalarını kendi imkânlarıyla hastaneye götürdüklerini söyledi.

Akman,  “Köyde bir de altyapı sorunları mevcut. Belediye yasası değişmeden önce sorunlarımız yoktu ama şu an sorun yaşıyoruz, hizmet yapılmıyor. Kendi imkânlarımızla sondaj yöntemiyle su çıkartıyoruz. 1988`den beri elektrik tellerimiz aynı. Bu sorunları yetkililerle görüştüğümüzde hiçbir netice alamıyoruz.” dedi.

Köy sakinlerinden Abdulkadir Gökçe`de köyün sorunlarına değinerek şunları söyledi:

“Sağlık ocağının olmasını istiyorum. Hastamız olunca sorun yaşıyoruz. Yetkililer ile görüşmeler oldu ama bir şey yapılmadı. Alt yapı büyük bir sorundur. Köyler belediyenin eline geçtiğinden beri sorunlar yaşıyoruz. Özellikle onlara oy çıkmayan bir köy ise orada hiç hizmet yok.  Yol sorunumuz için Valiliğe müracaat ettik.”

HDP`li olmadıkları için köylerine hizmet gelmediğini belirten Abdurrahman Gökçe ise “ HDP`li olmadığımız için hizmet yapmıyorlar. Belediyeler onların elinde, bize zararları var ama faydaları yok. Bu sorunlar için başvuruda bulunduk ama netice alamadık. Onların düşüncelerinde olmadığımız için hizmet yapmıyorlar. Sağlık sorunlarını da kendi imkânlarımızla gideriyoruz. “ ifadelerini kullandı

Köy sakinlerinden Rıdvan Güzel de, sağlık ocağı olmadığı için kendi imkânlarıyla sorunlarını halletmeye çalıştıklarını belirterek, köyde bir sağlık ocağı yapılmasını istedi.

İddialarla ilgili Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada ise “Yarımkaş köyünde kanal ve su sorunu yoktur. Her evin sondaj kuyusu var. Bu nedenle su sorunu bulunmamaktadır. Kanalla ilgili de DİSKİ Genel Müdürlüğü`ne hiçbir arıza bildirimin de bulunulmamıştır.” denildi. (Emrah Deniz, M.Sıddık Bilge-İLKHA)


















 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir