• DOLAR 32.565
  • EURO 35.001
  • ALTIN 2451.391
  • ...
Bazı camilerde tabure ile namaz kılınmaya devam ediliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, son günlerde camilere tabureyle gidenlerin sayısının artması üzerine cami cemaatlerini bu konuda bilinçlendirmek için tabure konusunda görsellerin de bulunduğu bir açıklama yayınladı.

Açıklamada camide nasıl oturulması gerektiği anlatılırken hasta vatandaşların namazlarını nasıl kılacağı da görsellerle sunuldu. Ayrıca istisnai durumlar dışında camilerden taburelerin kaldırılması da istenmişti.

Diyanet İşleri Başkanlığının camilerde tabure ile namaz kılınmamasıyla ilgili uyarılarına rağmen Diyarbakır`ın bazı camilerinde tabure ile namaz kılınmaya devam ediliyor.

Camide taburede namaz kılan cami cemaatinden kimisi ise başka türlü namaz kılamadıklarını dile getiriyor.

Tabure olmada namaz kılamadığını dile getiren cami cemaatinden Ahmet İlhami Avcı, “Biz de taburede namaz kılınmasını uygun görmüyoruz. Fakat tabure dışında başka şekilde namaz kılamıyorum. Ben de hastalanmadan önce taburede namaz kılınmasına karşıydım, neden taburede namaz kılıyorlar? diyordum. Fakat şimdi bende bu hale düştüm, ya taburede kılacaktım ya da hiç kılmayacaktım. Mecburen bu şekilde taburede namaz kılıyoruz. Yerde kılınmasının da daha iyi olduğunu biliyoruz, farkındayız ama yerde de namaz kılamıyoruz.” dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığının fetvasını desteklediklerini söyleyen cami cemaatinden Yusuf Uluışık, “Ben de Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez`in dediğine katılıyorum. Mümkün mertebe taburede oturarak namaz kılmamak lazım. Şayet hiçbir çaresi yoksa o zaman taburede kılabilir. Ama yerde kılabiliyorsa ayaklarını uzatarak kılması gerekmektedir. Bu şekilde yapamıyorsa o zaman taburede kılabilir.” ifadelerini kullandı. (Hüseyin Genel- İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir