• DOLAR 32.52
  • EURO 34.888
  • ALTIN 2435.944
  • ...
`Farklı siyasi kimliğinden dolayı insanları katletmek halka ihanettir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İnsan Hakları Cemiyeti Genel Merkezi tarafından yayımlanan yazılı açıklamada, farklı siyasi kimliğinden ve düşüncesinden dolayı insanları katletmenin, insanî değerler yönünden izahının mümkün olmadığı ifade edildi.

Tüm toplumu aynı ideolojik ve örgütsel çerçeveye sokmaya çalışan tektipçi, dayatmacı anlayışa karşı çıkılan açıklamada, PKK`nin son zamanlarda sivilleri ve siyasileri hedef alan saldırıları hatırlatıldı.

Açıklamada, “Bu eylemler, kendisi dışındaki hiçbir oluşum ve düşünceye tahammülü olmayan zihniyetin toplumu sindirmek ve esir almak için daha önce de denediği yol ve yöntemlerdir. Sırf farklı siyasi kimliğinden ve düşüncesinden dolayı insanları katletmenin insani değerler yönünden izahı mümkün olmadığı gibi hiçbir geçerli siyasi gerekçesi de olamaz.” denildi.

Tüm toplumu aynı ideolojik ve örgütsel çerçeveye sokmaya çalışan tek tipçi, dayatmacı anlayışın kabulünün mümkün olmadığı ifadelerinin altı çizilen açıklamanın devamında, “ Bu türden tahrip edici, sakat anlayışları topluma reva görüp dayatanlar en başta halkımıza ihanet etmektedirler. Halkı hor gören, değer ve düşüncelerini yok sayan dar görüşlü örgütçü,  ideolojik anlayış ve hareket tarzının halkımıza sunacağı kazanım ve değer yoktur. Bu muzır anlayış ve yapı şiddetle reddedilmelidir.  Bu noktada adli ve siyasi mekanizmalar harekete geçmeli, süreç etkili ve hızlı işletilmelidir. Aksi halde adalet duygusunun zedeleneceği, toplumsal kaos ve kamplaşmanın artacağı bir zemin oluşacaktır.” İfadelerine yer verildi.

Açıklamada, “Sağduyulu kamuoyunun ve toplumsal kesimlerin de bu vahşi saldırı ve suikastları açık ve net bir tavırla mahkûm etmesi gerekmektedir.” denilerek, “Yarım ağızla yapılan kınamaların, ikircikli açıklamaların saldırgan zihniyete destek anlamına geldiği yaşanan tecrübelerle sabittir.”  ifadelerine dikkat çekildi.

Planlı ve bilinçli olarak huzur ve barışı, halkı hedef alan saldırıların cemiyet tarafından lanetlendiği açıklamanın sonunda, saldırılarda hayatını kaybedenlere Allah`tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı temennilerinde bulunuldu.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir