• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.474
  • ...
Yangından Ölenlerin Hepsi Diyarbakırlı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Fatih`te 3 katlı binada çıkan yangında ölen 5 kişinin Diyarbakır`dan çalışmak için İstanbul`a gelen gurbetçi gençler olduğu ortaya çıktı. İstanbul`a çalışmaya gelen bekarların kaldığı binada çıkan yangın kısa sürede tüm binayı sardı. Alevlerin büyümesi üzerine yangın, bitişikteki binaya da sıçradı. Yangında 5 kişi alevler arasında feci şekilde can verirken, 1`i ağır 4 kişi yaralandı.

İtfaiyenin müdahalesi sonrası ortaya çıkan görüntü facianın boyutlarını ortaya koydu. Alevler içinde kalan 2 binanın tamamen kül olduğu görüldü. Yanan binalarda, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi`nden çalışmak için İstanbul`a gelen gurbetçi gençler olduğu ve Yenikapı ve Kumkapı`daki restoranlarda garsonluk yaptıkları öğrenildi. Yangında hayatını kaybeden 5 kişiden 4`ünün kimlikleri belli oldu. Yangında Şahin Çelik (19), Murat Çelik (15), Abdullah Çelik, İbrahim Yılmaz (18) ve ismi belirlenemeyen bir şahıs hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden Murat Çelik ve Şahin Çelik`in kardeş oldukları, Abdullah Çelik`in ise iki kardeşin kuzeni olduğu öğrenildi.

Öte yandan, İtfaiyenin söndürme çalışmalarının ardından, savcı gelerek yangın çıkan binlardan inceleme yaptı. Savcının incelemesinin ardından cesetler ambulanslarla Adli Tıp Kurumu`na götürüldü.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir