• DOLAR 32.58
  • EURO 34.998
  • ALTIN 2436.353
  • ...
İşgalci israil Bir Köyü 34 Defa Yıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

israil, bir köyü 34 kere yıktı!

israİl İşgal güçleri, Nakab bölgesinde bulunan Arakip Köyünü geçen gün 34’üncü defa yıktı. İşgalci israil rejiminin Filistinlileri topraklarından etmek için uyguladığı yıldırma politikası dur durak bilmiyor. İşgalci İsrail, Nakab bölgesinde bulunan Arakip adlı köyü iki yıl içinde 34 kere yıktı. Haberi yanlış okumuyorsunuz; israil işgal güçleri ağaçlandırma yapacakları bahanesi ile Arakip Köyünü yıkıyor, ama köy sakinleri bir türlü köylerini terk etmek istemiyor.


israil buldozerleri yıkım çalışmasını bitirdikten sonra yeniden toparlanan köylüler derme-çatma da olsa yeniden evler inşa ediyorlar. İsrail belirli zaman aralıklarında buldozerlerle köye yeniden baskın yapıp tekrar yıkıyor. Bu işlem iki yıl içinde 34. kere tekrar etti. Ne köy sakinleri pes ediyor, ne de işgalci israil güçleri baskı, yıkım ve yıldırma politikalarından vazgeçiyor. Evleri yıkılan köylüler bir süre köy yakınındaki mezarlığa sığınıyor.

israil güçleri geçtiğimiz aylarda mezarlığa sığınan köylülere de müdahale etmişti. Mahkeme işgal güçlerinin mezarlığa girişini yasaklamış olmasına rağmen köylülere burada da rahat vermeyen işgalci İsrail, çok sayıda mezarı tahrip etti. Arakip Köyü sakinleri, yıkılan evlerinin yerine yeniden ev yapacaklarını ve işgalci yıkım ekipleri köylerini her yıktığında evlerini yeniden inşa edeceklerini söylüyorlar.

Bu haberler de ilginizi çekebilir