• DOLAR 32.564
  • EURO 34.87
  • ALTIN 2430.434
  • ...
Abbas Rusya`da israil Zulmünü İtiraf Etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Görüşme sonrası basının sorularını cevaplayan Abbas, israil’le diyalogun ve barış görüşmelerinin devam edeceğini, sorunun çözümü için bunu tek yol olarak gördüklerini söyledi.
  
Sürecin başarısız olması durumunda bunun sorumlusunun İsrail olacağını kaydeden Filistin lideri, “Son günlerde israil Batı Şeria’da beş camimizi yaktı. israil’in Filistin halkına yönelik saldırıları devam ediyor…” dedi.
 
Abbas, Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Rusya Patriği Kirill’le de ikili görüşmeler gerçekleştirdi. Rusya’nın Filistin halkına olan desteğinden duyduğu memnuniyeti ifade eden Filistin lideri, Eriha’da bir caddeye Medvedev’in isminin verildiğini açıkladı.
 
Filistin’in başından bu yana müzakere süreci ile sorunun çözülmesinden yana olduğunu vurgulayan Abbas, taraflar arasında mevcut problemlerin sorumlusunun israil olduğunu savundu.
 
Batı Şeria’da israil yerleşim çalışmalarının devam etmesi sebebi ile barış görüşmeleri Eylül 2010’da sona ermişti. Filistin, işgal bölgesinde inşaat çalışmaları sonlanmadan müzakerelere devam etmeyecek.
 
Filistin, Batı Şeria, Doğu Kudüs, israil’in kısmen işgal ettiği topraklar ve Hamas kontrolündeki Gazze Şeridi’nde bağımsız bir devlet kurmak için çalışmalarını sürdürüyor. 1967 savaşı sonrası işgal ettiği Filistin topraklarından çıkmayı reddeden israil, Yahudi devletinin başkenti olarak gördükleri Kudüs’ün bölünmesine de karşı çıkıyor.
 
Bağımsız Filistin devletinin kurulmasını savunan Moskova, Doğu Kudüs’ün bu devletin başkenti olmasına ve 1967 savaşı sonrası işgal edilen toprakların boşaltması talebine destek veriyor.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir