• DOLAR 32.575
  • EURO 35
  • ALTIN 2449.144
  • ...
Bitlis'te kurbanlıklar tekbirler ve salavatlar eşliğinde kesildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bitlis’te vatandaşlar, kurbanlıklarını Bitlis-Baykan karayolu üzerinde bulunan Hayvan Kesim Mezbahanesi Et İşleme Muhafaza ve Depolama Tesisi'nde tekbir ve salavatlar eşliğinde kesti.

Günler öncesinden kurbanlık hayvan alan vatandaşlar, daha hijyenik ve sağlıklı bir ortamda kesmek için hayvan kesim yerlerinden randevu aldılar.

Kimi vatandaşlar, hayvan kesim yerinde kurbanlıklarını kesmeyi tercih ederken, kimileri ise evlerinin bahçelerinde kesmeyi tercih etti.  Kurban ibadetini yerine getirmenin heyecanı ve mutluluğuyla kurbanlıklarını kesen vatandaşlar, kestikleri kurbanlarını ambalajlayarak ihtiyaç sahipleri ile komşu  ve akrabalarına vereceklerini belirttiler.

Kurbanlık hayvanlar kesilirken, sahiplerinin de  başlarında durarak sürekli tekbir ve salavatlar getirdikleri görüldü. Hayvan kesim yerinde daha hijyenik ve sağlıklı bir ortamda hayvan kesimlerinin yapıldığını belirten Hayvan Kesim Mezbahanesi Et İşleme Muhafaza ve Depolama Tesisi sahibi Medeni Altun, 4 gün boyunca 20 elemanla gece gündüz vatandaşlara hizmet edeceklerini söyledi.

Altun, veteriner hekim kontrolünde hayvan kesimlerinin yapıldığını vurgulayarak şunları söyledi:

“Bu yıl kurban kesimlerine rağbet çoktur. 4 gün boyunca 20 elemanla gece gündüz hizmet sunacağız. Şimdiye kadar çok sayıda hayvan bize teslim edildi kesilmesi için. Bize teslim edilen hayvanları veteriner hekim kontrolünde kesip, parçalara bölerek sahiplerine teslim ediyoruz. Vatandaşlarımızın mağdur olmaması ve daha rahat bir şekilde kurbanlıklarını kesmeleri için elimizden gelen tüm gayretleri sarf edeceğiz.” dedi. (Şükrü Tontaş-İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir