• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Türkiye Genelinde Hava Durumu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
HABER MRK -Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre; Kıyılarda yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların; Sabah saatlerinde Antalya`nın doğu ilçeleri (Alanya, Manavgat, Gazipaşa ve İbradı ) ve Mersin`in Anamur ilçesi, Hatay ve Adananın kıyı ilçeleri, Gaziantep, Kilis, Konya, Karaman, Kırıkkale, Kırşehir, Çankırı ve Ankara çevreleri ile öğleden sonra Doğu Akdeniz ile Gaziantep ve Kilis çevrelerinde kuvvetli olacağı beklenmektedir. İç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. 
 
HAVA SICAKLIĞI :İç ve batı bölgelerimizde 2 ila 4 derece azalacağı, doğu kesimlerde 1 ila 3 derece artacağı tahmin ediliyor. 
 
RÜZGAR :Batı kesimlerde kuzey ve kuzeybatı, doğu bölgelerde güney ve güneydoğu zamanla batı bölgelerde güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esecek. 
 
KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Kıyılarda yağmur, iç kesimlerde karlakarışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların; Sabah saatlerinde Antalya`nın doğu ilçeleri (Alanya, Manavgat, Gazipaşa ve İbradı ) ve Mersin`in Anamur ilçesi, Hatay ve Adananın kıyı ilçeleri, Gaziantep, Kilis, Konya, Karaman, Kırıkkale, Kırşehir, Çankırı ve Ankara çevreleri ile öğleden sonra Doğu Akdeniz ile Gaziantep ve Kilis çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir. 
 
BUZLANMA VE DON UYARISI: İç ve doğu bölgelerde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir. 
 
ÇIĞ UYARISI: Doğu Karadeniz`in iç kesimleri ile Doğu Anadolu`nun doğusunda eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
 
BAZI İLLERDE BEKLENEN HAVA 
Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı (-3/0) 
İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu (2/8) 
İzmir: Parçalı ve çok bulutlu ( 3/9) 
Bursa: Parçalı ve çok bulutlu (2/6) 
Konya: Parçalı ve çok bulutlu, kuvvetli olmak üzere sabah saatlerinde kar yağışlı (0/1) 
Adana: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra kuvvetli olması bekleniyor. (5/9) 
Mersin: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Anamur ilçesi ile öğle saatlerinden sonra il genelinde kuvvetli olması bekleniyor. (6/9) 
Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı (-1/2) 
Batman: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra karlakarışık yağmur ve kar yağışlı (-1/2) 
Şanlıurfa: Parçalı ve çok bulutlu, karlakarışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. (1/3) 
Gaziantep: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı karlakarışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. (-2/1) 
Van: Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. İl genelinde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor. (-14/0) 
 
Ayhan Kaya-İLKHA 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir