• DOLAR 32.52
  • EURO 34.897
  • ALTIN 2450.534
  • ...
CHP Tüzük Kurultayına Gidiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Muhaliflerin amacı, bu 361 imzanın daha da üzerine çıkarak, tüzük kurultayını “seçimli kurultaya” çevirmek, parti yönetiminde söz sahibi olabilmek.
 
CHP’de mevcut Kemal Kılıçdaroğlu yönetimine karşı bayrak açanlar eski Genel Sekreter Önder Sav’ın etrafında toplanmış durumda.
 
Tüzük kurultayı için imza veren 361 delege incelendiğinde, Sav ve ekibinin Ankara’ya hakim olduğu, İstanbul’da da oldukça yol katettiği ortaya çıkıyor. 361 imzacı delegenin durumu incelendiğinde, şu unsurlar göze çarpıyor:
 
Ankara’da 43 delege olağanüstü tüzük kurultayı için imza verdi. İstanbul’da ise imza sayısı 27’de kaldı. Sav’la birlikte hareket eden Korkmaz Karaca ve arkadaşları 27 olan imza sayısını artırmaya çalışıyor.
 
İstanbul imzacıları arasında Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk`ün yardımcısı Mustafa Demircan ve Silivri eski Belediye Başkanı Selami Değirmenci de var.
 
Yine Önder Sav`ın ekibinden Yüksek Disiplin Kurulu Başkanı Orhan Eraslan ve 12 YDK üyesinin tamamı tüzük kurultayı için imza verdi.
 
Diyarbakır`dan eski milletvekili Mesut Değer ile aynı soyadı taşıyan üç kişi delege sıfatıyla imza attı.
Teşkilat Başkanı Nihat Matkap`ın seçim bölgesi Hatay`dan iki kişi de tüzük kurultayı imzacılarına katıldı.
En sıkıntılı durumda görülenlerden biri Konya Milletvekili Atilla Kart. Konya’dan kurultaycılara tam 20 imza çıktı.
İsmi potansiyel genel başkan adayları arasında geçen Muharrem İnce`nin ili Yalova`dan da dört delege olağanüstü tüzük kurultayı istedi.
 
Samsun’da Haluk Koç ve 12 delege olağanüstü kurultay için imza verdi.
İmza ile Samsun delegasyonuna tam hakim olan Milletvekilleri Haluk Koç
 
CHP Genel Merkez, yani Kılıçdaroğlu cephesi de kurultayı kabullenip çalışmalara başladı. CHP kulislerinde Kılıçdaroğlu’nun seçim bölgelerine hakim olamayan milletvekili ve MYK üyelerini de mercek altına aldığı konuşuluyor.
 
CHP içinde Deniz Baykal’a yakın kesim ise şimdilik beklemede. Parti içinde Baykal’la kesinlikle birlikte hareket edecek 100 delegenin yanı sıra Baykal ekibine yakın duran ancak şimdilik pek ortaya çıkmayan 150 delege olduğu konuşuluyor.
 
Timetürk

Bu haberler de ilginizi çekebilir