• DOLAR 32.552
  • EURO 34.957
  • ALTIN 2448.868
  • ...
Paris`te Ermeni Tasarısına Karşı Yürüyüş
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
FRANSA - Paris`te 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarının inkarını suç sayan yasa tasarısına tepki amaçlı yürüyüş düzenlendi. Avrupa`nın dört bir yanından insanlar Parise akın etti.
 
23 Ocak`ta görüşülecek yasa teklifinin aleyhine düzenlen yürüyüşe 30 binden fazla kişi katıldı. Yürüyüşe Avrupa`nın bir çok ülkesinde katılım oldu (Almanya`dan 75, Hollanda`dan 50, Belçika`dan 40 ve İngiltere`den 15 otobüs dolusu insan yürüyüşe katıldı.) fransanın diğer kentlerinden katılanla birlikte toplam 506 otobüs dolusu gurbetçi vatandaş yürüyüşe katıldı. 
Gösteride, yasa teklifinin, "ifade özgürlüğüne ve Fransız anayasasına aykırı olduğu" vurgulandı ve Fransız parlamentosunun, "tarihin, parlamentolar tarafından değil tarihçiler tarafından yazılması gerektiğini" savunan raporuna dikkat çekildi.
 
Denfert Rochereau meydanında yerel saat ile 12.00′da başlayan gösteri, senato binası önünde akşam saat 17.00′da sona erdi. Senatoda 23 Ocak`ta görüşülecek yasa teklifi aleyhinde yine aynı gün, senato binası önünde bir protesto gösterisi düzenlenecek.
 
Enes içer- İLKHA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir