• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.464
  • ...
"Türkiye`nin AB üyeliği tam bir zaman kaybı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ORF televizyonunda ZiB2 programına konuk olan Bellen, Türkiye`nin AB ile üyelik görüşmelerine dair bir soru üzerine, Türkiye ile görüşmelerin sürdürülmesi gerektiğini ancak, şu anda Türkiye`nin üyeliğini konuşmanın “zaman kaybı” olacağını öne sürdü.

Avusturya Kurier gazetesinin haberine göre; öngörülebilir bir sürede Türkiye`nin AB üyesi olamayacağını savunan Van der Bellen, “Kesinlikle bu, benim Cumhurbaşkanlığım süresinde olmayacak” dedi.

İç politikadaki zorluklara rağmen Türkiye konusunda sakin olunması tavsiyesinde bulunan Avusturyalı siyasetçi, Türkiye`nin AB ve sorunlu Ortadoğu arasında tampon görevi gördüğünü ve AB`nin komşusu olmaya devam edeceğini söyledi. Van der Bellen, mevcut ekonomik ilişkileri ne AB ne de Türkiye`nin riske etmek isteyeceğini de vurguladı.

CUMHURBAŞKANI SEÇİLMİŞTİ AMA…

DHA`nın aktardığı habere göre; Bellen, Avusturya`da 8 Haziran`da yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerini 30 bin oy farkıyla kazanmış, ancak Özgürlük Partisi usulsüzlük olduğu gerekçesiyle seçim sonucuna itiraz etmişti.

Mektupla oyların tasnifinde usulsüzlük tespit eden Anayasa Mahkemesi ise 22 Mayıs`ta seçimlerin yenilenmesine karar vermişti.

Aşırı sağcı Özgürlük Partisi`nin Cumhurbaşkanı adayı Norbert Hofer ile Yeşiller Partisi`nin adayı Alexander Van der Bellen, 2 Ekim tarihinde Avusturya`nın yeni Cumhurbaşkanı olmak için yarışacak.

Bu haberler de ilginizi çekebilir