• DOLAR 32.588
  • EURO 35.028
  • ALTIN 2463.378
  • ...
Bahçeli`den, Hrant Dink Kararı Açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Hrant Dink cinayeti davasında verilen kararla ilgili, ``Bundan sonra, Özel Yetkili Mahkeme`nin verdiği söz konusu kararın, Yargıtay`daki temyiz aşamasının sonuçlanmasına kadar herkes dikkatli olmalı, beyanlarında sorumlu davranmalı ve kavga çığırtkanlığı yapmaktan uzak durmalıdır`` dedi.
 
Mezkur cinayet davasında, zorlama örgüt arayışında ve imalinde olanların, başka hukuki konularda seslerini dahi çıkarmamaları ve hatta alkış tutmaları düştükleri çelişkinin ve girdikleri açmazın suç halinden başka bir anlama gelmeyecektir.
Türkiye`nin bu denli hassas ve nazik döneminde, yeni bir kriz konusu yaratarak `Hepimiz Ermeniyiz` hezeyanlarının tekrar gündeme getirilmesi maksatlı olduğu kadar sorunlu gelişmelere de kapı aralayacağı bir an olsun ihmal edilmemelidir.
Bundan sonra, Özel Yetkili Mahkeme`nin verdiği söz konusu kararın, Yargıtay`daki temyiz aşamasının sonuçlanmasına kadar herkes dikkatli olmalı, beyanlarında sorumlu davranmalı ve kavga çığırtkanlığı yapmaktan uzak durmalıdır.
 
Özellikle davaya bakan bir hakimin, `tatmin olmadım` sözünün ise karar ve vicdanlarıyla konuşması gereken hukuk zihniyetine aykırılık teşkil ettiğini ve davanın seyrini gölgelediğini bilmek ve anlamak lazımdır.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir