• DOLAR 32.59
  • EURO 34.826
  • ALTIN 2501.079
  • ...
`Kürdistan Eyaleti Van`a İlk ve Tek Yardım Gönderen Eyalettir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İRAN - İran`ın Kürdistan Eyaleti Kızılay Kurumu Başkanı Areş Lehvani, Senendec kentinde Van depremzedelerine insani yardım malzemelerinin gönderilmesi sebebiyle yapılan tören öncesi basın toplantısı düzenledi.

 

Lehvani, 23 Ekim 2011`de meydana gelen Van depreminin hemen ardından, Kürdistan Eyaleti Kızılayı`nın deprem bölgesine yardım gönderme hazırlığı ilan ettiğini ve hiç vakit kaybedilmeksizin insanların zorunlu ihtiyacı olan ilk yardım malzemelerinin Van`a gönderildiğini ve takip eden günlerde de Kurdistan Eyaleti dost halkının, yardım toplamaya çağrıldığını söyledi.
Mehr Ajansının haberine göre, 10 gün içinde 540 milyon İran Riyali tutarında insani yardım malzemesi toplandığını belirten Kızılay Başkanı Lehvani, bunun Türkiye Kriz Yönetimi Temsilcisi`ne Van depremzedelerinin ihtiyaçlarının karşılanması için teslim edildiğini belirtti.

 

Türkiye Kriz Yönetimi Temsilcisi`nin isteği ve Van halkının ihtiyacı doğrultusunda 1320 adet elektrikli ısıtıcının satın alınarak, doğrudan Van`a gönderildiğine işaret eden Lehvani, bu hayır amaçlı yardımların sadece eyalet halkının himmetiyle gerçekleştiğini ve İran`ın Kürdistan Eyaleti`nin bu yardım çalışmalarını yapan ilk ve tek eyalet olduğunun altını çizdi.

 

Basın toplantısının ardından yapılan törenle, Kürdistan Halkının insani yardım malzemeleri Türkiye`deki depremzedelere gönderildi.
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir