• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
SON DAKİKA
Yüksekdağ hakkındaki iddianame kabul edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ`ın sarf ettiği “Sırtımızı YPG'ye, YPJ'ye ve PYD'ye yaslıyoruz” sözleri nedeniyle Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığının 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması talebiyle hazırladığı iddianame Şanlıurfa Ağır Ceza Mahkemesi tarafından  kabul edildi.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ`ın 19 Temmuz 2015'te Şanlırurfa`da DBP ve HDP tarafından düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, “Sırtımızı YPG'ye, YPJ'ye ve PYD'ye yaslıyoruz.” İfadelerini sarf etmişti.

Yüksekdağ hakkında Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığının 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması talebiyle hazırladığı iddianamede, PKK`nin Suriye uzantısı PYD-YPG ve YPJ'nin cebir, şiddet ve tehdit içeren eylemlerini meşru gösterecek ve övgü oluşturacak şekilde açıklamalar yapıldığı kaydedildi.

İddianamede ayrıca Yüksekdağ`ın PYD`nin propagandasından öte örgütle organik bağını ve bağlantısını ortaya koyduğu, ayrıca organik düzeyde ilişki içerisinde olduğunu açıkça belirttiği, örgüt üyeliğini şüpheye yer bırakmayacak şekilde kabul ettiğinin anlaşıldığı ifade edildi.

İddianamede, Yüksekdağ'ın konuşmasında, “terör örgütü propagandası yapmak ve silahlı terör örgütüne üye olmak” suçunu işlediği, bu nedenle de Terörle Mücadele ve Türk Ceza kanunlarının ilgili maddeleri gereğince 5 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir