• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinden 19 kişi görevden alındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

15 Temmuz’daki FETÖ/PDY’nin ABD destekli darbe girişimi sonrasında yürütülen operasyon kapsamında Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi personeli 19 kişi görevden uzaklaştırıldı. Bazı kuruluşlarında görevden uzaklaştırılmaların Ankara’dan gelen bir heyet tarafından yürütüldüğünün haber konusu olması üzerine bir basın açıklaması düzenledi.

Belediye Şeref Salonunda basın mensuplarına açıklama yapan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, sürecin nasıl yürütüldüğü hakkında bilgi verdi.

Belediye bünyesinde oluşturulan komisyonun yaptığı inceleme sonucu 19 kişinin açığa alındığını söyleyen Çitfçi, “Burada hiçbir çalışanı zan altında bırakma amacı değildir. Tedbirleri alınmıştır ve 19 personelimiz hakkında inceleme başlatılmıştır. Komisyonlar hukuk çerçevesinde çalışmalarını yürütüyorlar.” ifadelerini kullandı.

Bazı yerel basında çıkan haberlere de açıklık getiren Çitfçi, “Dün, sanki buraya özel harekât tarafından operasyon yapılmış gibi birkaç haber sitesinde böyle bir bilgi paylaşımında bulunulmuş. Büyükşehir Belediyemizde özel harekâtın personelimize karşı herhangi bir gözaltı, tutuklama yoktur. Büyükşehir Belediye başkanı olarak benim 19 çalışanla ilgili başlatmış olduğum soruşturma ve inceleme vardır.” şeklinde konuştu. (Ramazan Casuk-İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir