• DOLAR 32.314
  • EURO 34.693
  • ALTIN 2412.854
  • ...
Mardin'den ilk hac kafilesi dualarla uğurlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin Havaalanı’nın büyütülmesi sonucu 2015 yılında Hudut Kapısı ilan edilerek havalimanı unvanını alan ve aynı yıl ilk yurt dışı seferini umreye yapan Mardin Havalimanı’nda bir ilk daha gerçekleştirerek hacı kafilesi Mardin Havalimanı’ndan kutsal topraklara hareket etti.

Havalimanı VİP salonunda Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından, İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun’un okuduğu duayla ilk kafile uğurlandı.  Aileleriyle birlikte havalimanına gelen hacı adayları vedalaşırken duygulu anların yaşadığı görüldü.

Kutsal topraklara gidecek hac kafilesi ile ilgili açıklamada bulunan Mardin il Müftüsü Dursun Ali Coşkun, daha önce geçen yıl Mardin Havalimanı’ndan 2 defa umre kafilesini  gönderdiklerini söyledi.

Coşkun, “İlk Hac kafilesini bugün Mardin Havalimanı’ndan uğurluyoruz. Mardin için çok önemli ve anlamlı hacılarımız Mardin’den evlerinden yarım saat önce çıkıp şu an da işlemlerini yapmak üzere bir saat sonrada Medine-i Münevvere ye hareket edecekler. Bu sene Mardin’den 515 hacı adayımız var. Bugün 200 kişilik ilk kafileyi uğurluyoruz, yarın başka bir kafilemiz ve yaklaşık 15 Ağustos itibariyle de 3’üncü kafilemiz kutsal beldelere hareket etmiş olacak. Tüm hacılarımızdan hassaten dua talebinde bulunduk. Özellikle güzel memleketimizin dünden daha çok duaya ihtiyacı var. Tüm hacılarımızın sağ salim gidip gelmelerini yüce Allah’tan niyaz ediyoruz.” temennisinde bulundu.

Bayan irşad görevlisi olarak kafilede yer alacağını belirten Gurbet Başaran ise  “Mardin kafilesinde bayan irşad görevlisi olarak görev yapacağız. Elimizden geldikçe hacılarımıza yardımcı olmaya çalışacağız. Kafilede yaşlı sayımız çok fazla inşallah, onları memnun etmeye çalışacağız. Daha önce umreye gitmiştim ama Hacca ilk defa gidiyorum.” ifadelerini kullandı.

20 yıldır hacca gitmeyi hayal ettiğini söyleyen Süleyman Alkan, “Yaklaşık 20  yıldır Hacca gitmeyi hayal ediyordum şimdi gitmek nasip oldu. İnşallah eşimle birlikte gideceğiz.” diye konuştu.

Yıllardan beri kutsal topraklara gitmenin hayali içinde olduğunu belirten Mihriban Aktürk de duygularını şu şekilde dile getirdi: “Yıllardır hep hayal ediyordum ama demek ki nasip bugüneymiş gidip Allah’ın evini ziyaret edeceğiz çok mutluyum Allah herkese nasip etsin.”

Daha önce Hacca gittiğini şimdi ise bir akrabasına vekâleten gittiğini söyleyen Emine Örnek’te duygularını şöyle paylaştı. “Vekâleten Hacca gidiyorum. Hem vekâlet görevini yapacağım hem kendimde ikinci defa hac yapacağım. O kutsal topraklarda inşallah kendimize, çocuklarımıza ve tüm Müslümanlara dua edeceğiz.”

Hacı adaylarından Mehmet Emin Öztürk ise “Hem Allah’ın evini hem de Resulullah’ı ziyaret edeceğiz. Allah isteyen herkese nasip etsin. Rabbim bizi Kur’an’dan ve imandan mahrum etmesin. Biz Kur’an’ın ve Resulullah’ın şakirtleriyiz. İnşallah o yoldayız ve ömrümüzün sonuna kadar bu yolda olacağız Allah memleketimizi ve gençliğimizi muhafaza etsin.” diyerek dua etti.

Beli bükük ve yürümekte zorlanan 75 yaşındaki Türkiye Tunç da, Allah ve Resulullah aşkı ve Hz. Muhammed’i (sav)  görmek için kutsal topraklara gittiğini söyledi.

Günahlarının af olması temennisiyle kutsal topraklara gittiğini söyleyen Ramazan Örnek, “İnşallah o mübarek topraklara vardığımızda Allah bizi ve günahlarımızı affedecek. Oradaki tüm Müslümanları da affedecek iyilik hayır ve selamet için dua edeceğiz. İnşallah görevimizi layıkıyla yapıp eve döneceğiz.” dedi.  (Mehmet Aslan-İLKHA) 











































Bu haberler de ilginizi çekebilir