• DOLAR 32.353
  • EURO 35.141
  • ALTIN 2305.395
  • ...
`Hasar tespit Komisyonu paralel yapıdan temizlensin`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sur`da yaşanan çatışmalardan dolayı evleri hasar gören mağdurlar, ‘Hasar Tespit Komisyonu`ndaki kimi görevlilerin paralel yapının mensupları olduğunu iddia eden vatandaşlar, tespit komisyonundaki FETÖ`cülerin temizlenmesini isteyerek, zararlarının karşılanmasını istediler.

Sur ilçe Kaymakamlığı`nda bulunan ‘Hasar Tespit Komisyonu` çatışmalardan dolayı ev ve iş yeri hasar görmüş Sur mağdurlarını çağırarak kendilerine cüzi bir miktarda para teklifi yapıyor.

Sur mağdurlarından Mehmet İhsan Zeytin,  yaşanan çatışmalardan dolayı ev ve içerisindeki eşyalarının kullanılmaz hale geldiğini ifade etti.

Sur`da yaşanan çatışmalardan dolayı evlerini terk etmek zorunda kaldıklarını belirten Zeytin, “Bizler bu kadar ızdırap ve acıyla uğraşırken hem maddi hem de manevi yönden birçok sıkıntılar yaşadık. Bize ‘Hasar Tespit Komisyonu` 2 bin 520 TL gibi bir fiyat çıkarmış, oysaki hasar tespitinin evde yapmış olduğu ve dosyada da mevcut bulunan eşyaların listesi kendilerinde vardır. Eşyaların kullanılamaz vaziyette olduğu hakkında kendilerinin de altında imzası mevcuttur. Kendi hakkımızı istiyoruz. Diyoruz ki bilirkişi getirsinler bu eşyaların miktarı ne ise onu versinler. Bize yapılan haksızlığın içerisinde paralel ve HDP`nin parmağı vardır. Devletten bir an önce bu işi yapanların hakkında gerekli işlemleri yapmasını istiyoruz.” dedi.

Başka bir Sur Mağduru Çetin Pılgız ise Hasar Tespit Komisyonu`nun içerisinde paralel yapı mensuplarının olduğunu ileri sürdü.

Pılgız, devlet tarafından bu işe el atılması gerektiğini, halkın mağduriyetlerinin giderilmesi noktasında acil bir şekilde harekete geçilmesi ve gerektiğini aksi halde binlerce kişinin mağdur olacağını dile getirdi. (Emrah Deniz, Hüseyin Genel- İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir