• DOLAR 32.516
  • EURO 34.937
  • ALTIN 2436.39
  • ...
Diyarbakır`da bin 680 kişiye adli ve idari işlem yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Valiliği, darbe girişimin ardından kentte FETÖ`ye yönelik yürütülen soruşturmalarla ilgili bilgi verildi. Açıklamada, şu ana kadar bin 680 kişi hakkında işlem yapıldığı bunlardan 137`sinin tutuklandığı belirtildi.

Askeri kurumlarda 24 kişi tutuklandı

Açıklamada, başlatılan soruşturmalar sonucunda;  askeri kurumlarda 244 kişi hakkında işlem yapıldığı belirtilerek,  bu kişilerden 24`ünün tutuklandığı, 32 kişinin adli kontrol şartı ile serbest bırakıldığı, 42 kişinin halen gözaltında bulunduğu ve 146 kişinin de serbest bırakıldığı ifade edildi.

Emniyet kurumlarda yürütülen çalışmalar sonucunda ise 83 kişi hakkında işlem yapıldığı bu kişilerden 44`ünün tutuklandığı 36`sının adli kontrol şartı ile serbest bırakıldığı kaydedildi. 2 kişinin de  halen gözaltında bulunduğu, bir kişinin ise serbest bırakıldığı belirtildi.

Devam eden diğer soruşturmalar hakkında şu bilgiler paylaşıldı: “Adliye ve İnfaz Kurumunda yapılan çalışmalarda 70 kişi hakkında işlem yapılmıştır. Bu kişilerden 37`si tutuklanmış, 12`si adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştır, 21 kişi ise halen gözaltında tutulmaya devam edilmektedir.

Dicle Üniversitesine yönelik yapılan çalışmalarda toplam 56 kişi hakkında işlem yapılmıştır. Bu kişilerden 9`u tutuklanmış, 30`u adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştır, 7 personel hala gözaltında tutulmakta ve 10 personel ise serbest bırakılmıştır.”

Açıklamanın devamında, “Milli Eğitim Müdürlüğü kurumlarına yönelik yapılan çalışmalarda 25 kişi hakkında işlem yapılmıştır. Bu kişilerden 22`si halen gözaltında tutulmaktadır, bir kişi serbest bırakılmış, bir kişi tutuklanmış, bir kişi ise adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştır.” bilgilerine yer verildi.

2 kaymakam halen gözaltında

Dernekler Müdürlüğünden hakkında gözaltı kararı bulunan 12 kişi, Defterdarlıkta 3 kişi, avukatlara yönelik yürütülen çalışmalarda bir avukat, mülki idare amirlerinden 2 kaymakamın halen gözaltında tutulduğu belirtildi.

Kentte faaliyet yürüten iş adamları ve esnafa yönelik olarak ise 12 kişi hakkında işlem yapıldığı, bunlardan 10`unun halen gözaltında bulunduğu 2`sinin ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldığı belirtildi.

Yürütülen çalışmalar kapsamında 8 sivil vatandaş hakkında işlem yapıldığı bunlardan birinin de tutuklandığı ifade edildi.  

Açıklamanın devamında “Ayrıca TCDD 5. Bölge Müdürlüğünden 1 personel, Karayolları Bölge Müdürlüğünden bir personel, Orman İşletme Müdürlüğünden bir personel, Devlet İstatistik Enstitüsünden bir personel, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden bir personel,  hakkında gözaltı kararı çıkarılmış olup bu personellerin halen gözaltı işlemi sürmektedir. Sosyal Güvenlik Kurumu ve AFAD`dan 4 personel,  bankalar ve PTT`den 3 personel, sağlık kurumlarından 4 personel, Vergi Denetim Kurumundan bir personel, Başbakanlık eski çalışanı olan bir kişi hakkında gözaltı kararı çıkarılmış olup bu personellerin halen gözaltı işlemi sürmektedir.” ifadelerine yer verildi. 

Açıklamanın sonunda Diyarbakır`ın ilçelerinde ise FETÖ/PDY mensuplarının yakalanmasına yönelik çeşitli kurum ve kuruluşlarda yürütülen çalışmalarda;  toplam 125 kişi hakkında işlem yapıldığı, bu kişilerden 21 kişinin tutuklandığı, 54 kişinin adli kontrol şartı ile serbest bırakıldığı, 39 kişinin halen gözaltı süresi devam ettiği ve 11 kişinin ise serbest bırakıldığı belirtildi.

Bin 21 kişi hakkında idari işlem yapıldı

Öte yandan soruşturmalar kapsamında bin 21 kişiye de idari işlem yapıldığı belirtildi.

Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan açıklamada, “ Emniyet kurumlarda yürütülen çalışmalar sonucunda 389 kişi hakkında, Milli Eğitim Müdürlüğünde 303 kişi, Adliye ve İnfaz Kurumunda 69 kişi, Dicle Üniversitesinde 58 kişi, ,Askeri kurumlarda 41kişi, TRT Diyarbakır Müdürlüğünde 24 kişi, İl Sağlık Müdürlüğü ve Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliğinde, 24 kişi, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü 15 kişi, Gıda Tarım Ve Hayvancılık İl Müdürlüğü 14 kişi hakkında, Vergi Dairesi Başkanlığı 11 kişi, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü 10 kişi, İl Müftülüğü 9 kişi hakkında, T.C.D.D. Gar Müdürlüğü 9 kişi, Türk Telekom A.Ş. Doğu 2.Bölge Müdürlüğü 7 kişi, Sosyal Güvenlik Müdürlüğü 6 kişi, M.T. A. Güneydoğu Anadolu Bölge Müdürlüğü 3 kişi, T.E.İ.A.Ş. İletim Şebekeleri İşlt. ve Bakım Müdürlüğü 5 kişi, Tarım ve Kırsal Alanı Kalkındırmayı Destekleme 3 kişi, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü 3 kişi, D.S.İ. 10. Bölge Müdürlüğü 2 kişi hakkında idari işlem yapılmıştır.” denildi.

Ayrıca Tapu Kadastro Bölge Müdürlüğü, T.Ü.İ.K. Diyarbakır Bölge Müdürlüğü, E.Ü.A.Ş. Dicle Ve Yöresi HES İşletme Müdürlüğü, Gümrük Müdürlüğü, Gümrük Tasfiye İşlt. Müdürlüğü, Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğü, Karayolları 9. Bölge Müdürlüğü, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme 8. Bölge Müdürlüğü, Dernekler Müdürlüğü, Milli Piyango İdaresi Şube Müdürlüğü, Orman İşletme Müdürlüğü, Bilgi Teknolojileri Ve İletişim Kurumu Bölge Müdürlüğü olmak üzere toplam 14 kişi hakkında da idari işlem yapıldığı kaydedildi.

Açıklamada son olarak, idari işlem başlatılmış personeller hakkında yapılacak tahkikatların sonucuna göre işlem devam edileceği belirtildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir