• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.464
  • ...
Kırsal alandaki kadınlara eğitim düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından ''Kırsal Alanda Kadının Güçlendirilmesi'' projesi kapsamında ilçe, belde ve köylerde ev hanımlarına yönelik eğitim çalışması düzenlendi.

Başlatılan eğitim hakkında bilgi veren Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Afif Avcı, amaçlarının “Kırsal Alanda Kadının Güçlendirilmesi Ulusal Eylem Planı” çerçevesinde, kırsal alanda kadınların karşılaştığı problemlere çözüm üreten paydaşları bir araya getirmek ve kırsal alandaki kadının yaşam şartlarına göre stratejik hedefleri belirleyen eğitimler vermek olduğunu söyledi.

Avcı, “Bu eğitimle; kırsal alanda kadınlarımızın güçlendirilmesi için kadının sahip olduğu güçleri, ortaya çıkarılarak istihdam, eğitim, sağlık, tarımsal üretim, girişimcilik, pazarlama, örgütlenme, sosyal güvenlik gibi güçlenmeyi güvence altına alacak birçok konuya ilişkin sorunlar çözüme kavuşacaktır. Eğitimlerimiz, periyodik zamanlarda devam edecektir. İlçe, belde ve köylerimizde bu eğitimlere katılan kadınlarımıza teşekkür ederim." şeklinde konuştu.(İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir