• DOLAR 32.448
  • EURO 34.76
  • ALTIN 2439.979
  • ...
Darbeciler tarafından Şehid edilen Mehmet Karaaslan için mevlit okutuldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Darbe girişimi gecesi Boğaziçi Köprüsü'nde şehit olan Mehmet Karaaslan için Yenibosna`da bulunan İlke Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği`nde (İlke-Der) mevlit programı düzenlendi. Mevlid programına şehidin kardeşi Abdurrahman Karaaslan ve oğlu Yusuf Karaaslan da katıldı.

Adem Aksu`nun okuduğu Kur`an-ı Kerim ile başlayan mevlit programında, İbrahim Tetik Kürtçe Mevlid-i Şerif okudu. Mevlit okunurken duygusal anların yaşandığı gözlendi.

Programda bir konuşma yapan HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı Erdal Elibüyük, Mehmet Karaaslan`ı yakından tanıdığını, onun İslam`ı yaşamaya gayret ettiğine şahit olduğunu söyledi.

Elibüyük, “Mehmet kardeşi morgda ilk teşhis eden bendim. Hakikaten benim için çok zor bir geceydi. Hayatımın en zor anlarından biriydi. Ama o yüzündeki tebessüm, şehadetle buluşmanın, Rabbine kavuşmanın yüzüne yansıdığı bir tebessüm vardı. Biz öyle inanıyoruz ki Mehmet kardeşimiz de dâhil bu kardeşlerimizin çoğu şehadeti tattılar. İnşallah onlar şehit oldular.” ifadelerini kullandı.

Doğruhaber Gazetesi Yazarı Zülküf Yel ise yaptığı kısa konuşmada şunları ifade etti: “Müslümanlara dönük bir tehlike olduğunda Hz. Ali cesaretiyle bu kardeşimiz orada hazır bulunurdu. Örnek bir kardeşimizdi. Bu davaya, Allah-u Teâlâ`nın dinine çokça emeği geçmiş bir insandır. Biz kardeşleri olarak yakinen şahidiz. Yolumuzu aydınlatan bir kandil misali, inşallah yolumuzu aydınlatır. Allah-u Teâlâ hem ona, hem de bu yolda canını feda etmiş olan diğer vatandaşlarımıza rahmet eylesin.”

Okunan Mevlid-i Şerif ve konuşmaların ardından programa katılanlara yemek verildi.  (Mehmet Tahir Özsoy-İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir