• DOLAR 32.521
  • EURO 35.003
  • ALTIN 2441.388
  • ...
"Darbe camilerde okunan ezanlar sayesinde engellendi"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

15 Temmuz`daki ABD destekli darbe girişimini protesto etmek amacıyla  15 İslami Sivil Toplum kuruluşu tarafından organize edilen yürüyüşe, Bismil Kaymakamı Turgay Gulenç, AK Parti Bismil İlçe Başkanı Abdulhadi Akaydın, HUD APAR İlçe Başkanı Ali Bilmez, HÜDA PAR GİK üyesi Abdusammed Yalçın, 15 STK temsilcileri ile vatandaşlar kişi katıldı.

Bismil ilçesi merkez camisinde Yatsı namazından sonra başlayan protesto yürüyüşü programında konuşan HÜDA OAR GİK üyesi Abdusammed Yalçın, “Darbeler ezanları tekbirleri salaları susturmak için yapılıyordu, ama bu sefer halk darbeye izin vermedi ve camilerde okunan ezanlar okunan selalar  sayesinde bu darbe r gerçekleştirilemedi.” dedi.

Yalçın,”Bu ülke darbecilerden çok çekti. Türkiye cumhuriyeti kurulmadan önce ve kurulduktan sonara askeri cunta her zaman bu milletin mukaddesatına kast etmiştir. Siyasi yollarla elde edemediğini darbe yoluyla elde etmeye çalışmıştır. Ortalama on yılda bir bu memlekette her zaman darbe olmuş ve insanlarımız darbelerden çok çekmiştir.  15 Temmuz`da   bir darbe kalkışmasıyla daha karşı karşıya kaldık. Bu darbe herhangi bir partiye karşı değil, tamamen bu halkın iradesine karşı yapılmıştır. Halk tek bir partiden müteşekkil değildir, halk sadece HÜDA PAR, AK parti, CHP, MHP değildir. Halk bir irade ortaya koyuyor halkın iradesi siyasi seçimlerle kimi partiyi iktidar yapar, kimisini ana muhalefet yapar, kimisini de muhalefet yapar, meclise gönderir, kimi partileri de meclisin dışında tutar. Bu halkın iradesidir.” İfadelerini kullandı.

 Bu darbeni halkın iradesine mukaddesatına karşı  yapıldığını belirten Yalçın,  “15 Temmuz`da darbe kalkışması ezanı, tekbirleri susturamadı. Tekbirler minarelerde okunan salâvatlar ve minarelerde okunan ezanlar halkın sokaklara dökmesine vesile oldu ve darbeyi püskürttü.” dedi.

Yalçın konuşmasının sonunda şunları söyledi:

”Bu darbe teşebbüsü gördüğünüz gibi bizleri sokaklara döktü ve darbe karşıtlığı üzerinde Türkiye şu anda meydanlar bizim için okçular tepesi mahiyetindedir. Bu meydanları terk etmeyeceğiz. Devlet yetkilileri terk edin demeyince kadar bu meydanları terk etmemeliyiz. Çünkü halen tehlike geçmiş değil, tehlike kapımızı çalmaktadır. Bu zalimlerin eline düşmemek için lütfen irademize sahip çıkalım.” (İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir