• DOLAR 32.217
  • EURO 35.417
  • ALTIN 2523.018
  • ...
Suriyeli gazetecilerden darbe karşıtı gösterilere destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'te Demokrasi Meydanında toplanan darbe karşıtı on binler sabahlara kadar nöbet tutmaya devam ediyor. Darbe karşıtı gösterilerin aralıksız sürdüğü Gaziantep’te vatandaşlar, 15 Temmuz gece yarısından itibaren başlattığı nöbeti sürdürürken, her kesimden de gösterilere destek gelmeye devam ediyor.

Gaziantep Basın Cemiyeti'nin (GBC) organizasyonuyla Demokrasi Meydanı'nda toplanan Gaziantepli ve Suriyeli gazeteciler Türkiye bayraklarıyla birlik ve beraberlik pozu verdi. Gaziantepli ve Suriyeli gazeteciler Demokrasi Meydanı'nda sahneye çıkarak halkı selamladılar.

Burada bir konuşma yapan konuşan Gaziantep Basın Cemiyeti (GBC) Yönetim Kurulu Başkanı Arif Kurt, Türkiye’nin 15 Temmuz gecesinden bu yana çok önemli bir sınav verdiğini söyledi.

Kurt, “15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimine karşı tüm Türkiye halkının yanında Gaziantep'te yaşayan Suriyeli gazeteci dostlarımızla birlikte nöbet sırası Gaziantep Basın Cemiyet (GBC) olarak bizdeydi. Suriyeli gazeteciler, Türkiye'nin vermiş olduğu sınavın ve Türkiye medyasının duruşunun çok değerli ve kıymetli olduğunu gördüler. ‘Biz başaramadık siz başardınız’ diyerek nöbete destek verdiler. Bundan dolayı hepsine teşekkür ediyorum.” dedi.

“Askeri üniforma giymiş cuntacı teröristler kaybetti”

Türkiye’de yapılmak istenen darbe teşebbüsünü kabul etmenin mümkün olmadığını belirten Kurt, “FETÖ-Paralel Devlet Yapılanması asker içerisindeki uzantılarını kullanarak bir gecede ülkede terör estirdi. İki yüze aşkın vatandaşımız, polisimiz, askerimiz şehit düştü. Binlerce yaralımız var. Millet dik durarak darbecilere, tanka tüfeğe dur diyerek kazandı. Askeri üniforma giymiş cuntacı teröristler kaybetti. Tarih Türkiye milletinin bu destanını yüzyıllar geçse de unutmayacak. 15 Temmuz gecesi ülkemizle, vatandaşlarımızla ve milletimizle bir kez daha gurur duyduk.” ifadelerini kullandı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir