• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.464
  • ...
Bir polis müdürünün dilinden PKK-FETÖ ilişkisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

15 Temmuz darbe girişimi halkın karşı duruşuyla bertaraf oldu. Tüm Türkiye’nin korkulu anlar yaşadığı bu süreçten sonra, darbeci askerlerin kirli ve karanlık ilişkileri de bir bir deşifre oluyor.

Siirt Terörle Mücadele Şube Müdürü Cengiz Sağlam, 15 Temmuz darbe girişimi sürecinden sonra PKK-FETÖ ilişkisini sosyal medya hesabı üzerinden anlattı.

Uzun zamandır Siirt’te görev yapan Sağlam, yaptığı açıklamalarda kirli ilişkilere dikkat çekti. Sağlam şu ifadeleri kullandı:

Cobra helikopter vur emrine rağmen PKK’lilere ateş etmedi!

“Yaşadığım bir olay...Yeri gelmişken anlatalım. Öncelikle belirteyim gerçek vatan evladı askerim benim kardeşimdir. Tarih 15 0cak 2016 Siirt il merkezi...Bir kaç mahallede hücre evlerine PKK operasyonu yapıyoruz. Canhıraş içerisinde çarpışıyoruz. Bir şehidimiz ve yaralılarımız var. Operasyon en sıcak döngüsünde devam ederken bize takviye olsun amacıyla Tugay Komutanlığından aldığımız kobra içerisine irtibat kursun diye bıraktığım kendi personelim ''müdürüm Cobra kamerasında görüntü var mesafe yüz metre silahlı 4-5 şahıs'' dedi. Bahsettiği istikamete baktım çıplak gözle bende gördüm ve derhal atış talimatı verdim....Peki ne oldu? Cobra’da görevli asker bütün ısrarlara rağmen bir türlü atış yapmadı ve şahıslar kaçtı...Peki neden vurmadı? Biz biliyorduk neden vurmadığını…”

PKK’lilere ateş açmayan helikopter darbe karşıtı halkın üzerine ateş açtı

PKK’lilere ateş etmeyen aynı helikopterin darbe girişiminin olduğu gece halkın üzerine ateş açtığına belirten Sağlam, “Tarih 15 Temmuz 2016 aynı Cobra valilik önüne dayandı ve halkı dağıtmak için kafa hiza üstlerine kurşun yağdırdı. Hâlbuki aynı dakikalarda hemen valilik binasına yakın bir mahallede yine teröristler vardı ve yine personelim çarpışıyordu. Bugün 15 0cak'ta askere teröriste ateş etmemesi için emir veren ancak halka kurşun atan sözde paşa ve avanesi bizzat tarafımızdan gözaltına alındılar...FETÖ budur ve bunlar şerefsidir.” diyerek PKK-FETÖ arasındaki kirli ilişkiye dikkat çekti.

Polis müdürünün açıklamaları İLKHA’nın haberini teyit ediyor

Siirt Terörle Mücadele Şube Müdürü Cengiz Sağlam’ın yaptığı açıklamalar; Doğu ve Güneydoğu’da sadece Siirt’te kışladan çıkarak darbe teşebbüsünde bulunan askerler ile PKK arasındaki ilginç ve dikkat çeken ilişkiye dair “PKK baskınına gelen asker Valiliği bastı” başlıklı İLKHA’nın haberini teyit eder nitelikte.  

Söz konusu haberde özetle şunlara dikkat çekilmişti:

15 Temmuz günü saat 03.00’te Siirt merkeze sızan PKK’liler, Cumhuriyet Polis Merkezi'ne roketatarlı saldırı düzenledi. Yaklaşık 3 saat süren çatışma sonrası PKK’liler kaçarak sokaklara dağıldı. Kaçanlara yönelik başlatılan operasyonda polis yetersiz kalınca askerden destek istendi. Bunun üzerine Eruh 2. Komando Tabur Komutanlığından destek için askeri birlik geldi. Fakat gelen bu askeri birlik akşama kadar oyalanarak kaçan PKK’lilere müdahale etmedi.

PKK’lilere müdahale etmesi beklenen askerler valiyi alıkoymaya çalıştı

Ankara ve İstanbul merkezli saat 22.00’de başlayan darbe girişimiyle beraber PKK’lilere müdahale etmeyip akşama kadar bekleyen Eruh 2. Komando Tabur Komutanlığına bağlı askerler, Valiliği basarak Vali Mustafa Tutulmaz’ı alıkoymaya çalıştı. Halkın buna karşı koymasıyla darbeciler geri püskürtüldü. Şimdi Siirtliler, valiyi alıkoymak isteyen askerlerin merkeze gelmesine neden olan PKK’nin karakol baskınını ve kent merkezine nasıl sızdıklarını sorguluyor.

Öte yandan, söz konusu PKK’li grubun, darbe girişiminin sonuçsuz kalmasının ardından Siirt merkezden çıktığı öğrenildi.  

Siirt’te ortaya çıkan bu kirli ilişkiyle beraber ayrıca, Güvenlik Uzmanı Mete Yarar da özel bir televizyon kanalında dün akşam katıldığı programda PKK-FETÖ ilişkisine dikkat çekti ve Şırnak’taki çatışmalardan önce dağıtılan 35 bin kaleşnikofun nerden geldiği ve nasıl dağıtıldığının araştırılması gerektiğini söyledi.

Mete Yarar, şu an TSK’nın kendi envanterini yeniden saymaya başladığını ve ne kadar silahın çalındığını tespit etmeye çalıştığını sözlerine ekledi.  (M. Sait Çelik - İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir