• DOLAR 32.218
  • EURO 34.75
  • ALTIN 2447.183
  • ...
"Hainlere karşı 78 milyon insan tek yürek oldu"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye`de  Paralel Yapıya mensup bir grup askerin yaptığı darbe girişimine karşı tepki gösteren Saadet Partisi Batman İl Başkanı Mehmet Fırat yazılı bir açıklama yaptı.

15 Temmuz 2016 tarihi Türk siyasi tarihinin unutulmaz bir dönüm noktası olduğunu belirten Fırat, "Türkiye`de demokrasiyi askıya alarak ülke yönetimine el koymak isteyen hain bir çetenin alçakça girişimi boşa çıkarılmıştır. Demokrasi sınavından geçen ve kendi iradesine sahip çıkan 78 milyon insan tek yürek olmuş, bu kendini bilmez hainlere karşı dimdik durarak büyük bir tarih yazmıştır. TSK içerisinde kümelenen hain bir azınlığın giriştiği darbeyi püskürten halkımız, tankların, topların, silahların namlusuna göğsünü siper ederek bu ülkede artık darbeler devrinin kapandığını bir kez daha ortaya koymuştur."dedi.

Fırat açıklamasının devamında, "İnancına, iradesine ve ülkesine sahip çıkan halkımızın, Türkiye`de uzun süredir planlanan ve haince sahnelenen bu darbe girişimi karşısında gösterdiği asil duruş, bütün dünyaya bir örnek olmuştur. Bu zafer, hiç kuşkusuz halkımızın darbecilere ve darbeye karşı kazandığı kesin bir zaferdir.  Kendi öz kardeşine silah sıkabilecek kadar gözü dönmüş bu canilerin, bu ülkede yaptıkları bu vahşet hiçbir zaman unutulmayacaktır." şeklinde konuştu.

Saadet Partisi olarak darbelerden en çok zarar gören bir siyasi parti olduklarını vurgulayan Fırat, son olarak şunları kaydetti:

"Dolayısıyla darbelerin bir ülkeye ne kadar büyük kayıplar verdiğini en iyi biz biliyoruz. Onun için bu ülkede darbe girişiminde bulunan kim olursa olsun en ağır bir şekilde cezalandırılması gerektiğine inanıyoruz. 15 Temmuz Türkiye`de darbe girişiminde bulunan bu hainlerin hak ettikleri cezaya çarptırılmasını istiyoruz. Yapılan bu alçakça girişimi de şiddetle protesto ediyor ve lanetliyoruz." (İLKHA)

   

Bu haberler de ilginizi çekebilir