• DOLAR 32.559
  • EURO 34.941
  • ALTIN 2442.117
  • ...
Siyasi parti ve STK temsilcilerinden darbe girişimine tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Askeriye içindeki bir grubun dün akşam yapmış olduğu darbe girişimine tepki gösteren Bingöl`deki siyasi parti ve STK temsilcileri, halkı tepkilerini ortaya koymak üzere meydanlara davet etti.

Darbe girişiminin Amerika ve ülkedeki piyonları tarafında yapıldığı kaydeden HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Hamdullah Tasalı, “Bizler tüm üye, gönüllü ve sevenlerimizle birlikte bu darbe girişimine karşı akşam saatlerinden beri alanlardayız. Allah`a şükürler olsun ki yapılan darbe girişimi sonuçsuz kaldı. Her şeyimizi bir tarafa bırakıp birlikte bu girişime karşı durmamız ve dayanışmamız görülmeye değerdir. Allah bu memleketi böylesi bela ve musibetlerden korusun.” diye konuştu.

Darbe girişiminin arkasında küresel dış güçlerin de olduğunu ifade eden Özgür-Der Bingöl Şube Başkanı Yusuf Boğatekin, toplumun artık darbelere karşı sessiz kalmadığını belirtti.

Boğatekin,”Halk darbe girişine karşı çıkarak ifadesini ortay koymuştur. Yaşanan darbe girişimine birçok Müslüman ülke karşı durarak desteklerini bildirmişlerdir. Olaylar devam ettiği müddetçe meydanları terk etmeyeceğiz. Bu darbe girişimi sadece bir AK Parti mevzusu değildir. Bu tüm Müslümanlara yönelik bir darbedir.” dedi.

“Rabbim tuzak kuranların tuzaklarını boşa çıkaranların en hayırlısıdır”

Dün geceden beri herkesin sıkıntılı bir sürece yaşadığını söyleyen Memur-Sen Bingöl Şube Başkanı Mücahit Çelik ise “Kardeşlerimizden ricamız tam bir netice almadan meydandan ayrılmamalarını istiyoruz. Günlerce devam etse bu meydanları terk etmeyeceğiz. Rabbim böyle sıkıntılarla bizi baş başa bırakmasın. Huzur ortamını tekrar nasip etsin.” diye konuştu.

Darbecilerin meclisi ve halkın seçtiği cumhurbaşkanının kaldığı oteli bombalayacak kadar alçaldığını ifade eden Eğitim-Bir-Sen Bingöl Şube Başkanı Yunus Kava da şöyle konuştu:

“Bu hain darbeciler, kesinlikle idam edilmeli.  Halkın silah ve uçağıyla yine halkı vuruyor ve şehit ediyorlar. Böyle hain ve alçaklar tarihte görülmedi. Allah`ın buyurduğu gibi ‘Gevşemeyin üzülmeyin eğer inanıyorsanız üstün gelecek olanlar sizlersiniz.” müjdesi vardır. İnşallah bu hainler tek tek yakalanıp gereken cezayı alırlar.”  (Nihat Kanat- İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir