• DOLAR 32.345
  • EURO 35.135
  • ALTIN 2302.751
  • ...
`Beraber olursak darbe başarısız olacaktır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yaşanan darbe girişimini protesto etmek için halk tüm Türkiye`de olduğu gibi Batman`da da meydanlara çıkarak sabaha kadar eylemlerini sürdürdü. Batman`da askeri darbeye karşı HÜDA PAR, AK Parti, Saadet Partisi ve sivil toplum kuruluşları ile binlerce kişi meydanlarda darbe girişimine sert tepki gösterdi.

Burada Valilik önünde kalabalığa seslenen bölgenin tanınmış alimlerinden Molla Osman Teyfur, Hz. Adem`den bu yana zulme karşı dimdik ayakta olduklarını söyledi.

Zulmün her zaman karşısında olduklarını söyleyen Teyfur, “Bizlerin görüşleri, meşrepleri, mezhepleri ne olursa olsun biz ehli iman tek yürek olarak hem burada, hem her yerde bu zulme karşı dimdik ayaktayız. Biz tarih boyunca Adem`den bu güne hep zulme karşı dimdik ayakta olduk. Zulüm rengine, ırkına bakmadan kim yapıyorsa karşısında durduk. Bugün de aynı şekilde karşısındayız. Batman`da oluşan bu manzara bizlere çok güzel şeyleri müjdeliyor.” dedi.

Birlik ve beraberlik içerisinde olan halka vurulmaya çalışılan darbenin her zaman başarısız olacağını vurgulayan Teyfur, “Biz Müslüman olarak, insan olarak zulme ve haksızlığa karşı yekvücut olabilirsek, Allah`ın izniyle bize karşı, bu ümmete ve insanlığa karşı vurulmaya çalışılan her darbe başarısız olacaktır. Çünkü Rabbimiz bizim birlik halinde olduğumuzda bize yardım edeceğini vaat etmiştir. Bugün bu ümmet eğer bir buhran yaşıyorsa, bir zulüm görüyorsa, toprakları işgal ediliyorsa ve bu gibi darbelere maruz kalıyorsa bu ümmetin içinde olduğu ihtilaf ve tefrikadan dolayıdır.” diye konuştu.

Konuşmasının devamında Teyfur, şunların söyledi: “Bu halk birkaç saat içerisinde meydanlara indi. Sesini yükseltti, Allah`ta ona cesaret verdi, onun korkusunu zalimlerin gönlüne koydu ve zalimler Allah`ın izniyle bir bir başarısız, mağlup olmakta ve hak ettikleri cezaları görecektir. Eğer ki ümmet her coğrafyada böyle kenetlenirse, Allah`ın izniyle bu ümmet bir daha ayağa kalkacak ve yeryüzünde adil bir şahitlik yaparak adaleti ve hakkaniyeti hakim kılacaktır.” (M.Fatih Akgül-İLKHA) 






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir