• DOLAR 32.245
  • EURO 34.789
  • ALTIN 2460.122
  • ...
SON DAKİKA
Barakada yaşayan Kobanili ailenin dramı yürek burktu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriye’nin Kobani şehrinde yaşanan çatışmalardan kaçarak sığındıkları Batman’da bir barakada yaşayan 11 nüfuslu ailenin yaşam mücadelesi yürekleri burktu.

Batman’ın Çamlıca Mahallesinde derme çatma bir barakada yaşayan 11 kişilik Salih ailesi, yetkililerden ve hayırseverlerden yardım bekliyor.

Hastalığından dolayı iş yapmakta zorlanan Ömer Muhammed Salih sadece kendi eşi ve çocuklarına değil ayrıca Suriye’de hayatını kaybeden kardeşinin eş ve çocuklarına da bakıyor.

Yaklaşık bir yıldır Batman’a gelen ailenin mağduriyetini görüntüleyen İLKHA’ya açıklamada bulunan Ömer Muhammed Salih, imkânsızlıktan dolayı bu şekilde yaşamak zorunda kaldıklarını söyledi.

Yaklaşık 200 TL kira, elektrik ve su parası ödediklerini belirten Salih, “Suriye’de yaşanan savaştan dolayı buraya kaçtık. Yaklaşık 1 yıldır buraya geldik. Annemin şekeri var, kalbinden de rahatsızdır. 11 nüfus burada yaşıyoruz. Ben de hastayım, tek böbrekle yaşıyorum. Suriye’de 7 yıllık imamdım. Burada ağır iş yapamıyorum. Tek başıma aileme bakıyorum. Suriye’de bir kardeşim hayatını kaybetti, onun eşi ve çocuklarına da bakıyorum.” dedi.

Bir defaya mahsus İl Göç Dairesinin ve hayırseverlerin dışında şu ana kadar belediyeden kendisine hiçbir yardım yapılmadığını sözlerine ekleyen Salih, “Belediyeye yardım için başvurduk ama halen bir yardım alamadık. Hayırseverler bize yardım ediyorlar. Durumumuz çok kötüdür. Bu aileye bakmak zorundayım. İsteğim, yetkililerin ve hayırseverlerin yardım elini uzatmalarıdır.” diye konuştu. (M.Fatih Akgül, M.Sait Çelik- İLKHA)























Bu haberler de ilginizi çekebilir